8.8 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Hrvatska sedma na Svjetskom prvenstvu u spin ribolovu s obale, nastupili Hanžeković i Kuzmić
H

Ne propustite

Na pomalo neobičnoj lokaciji za ovu disciplinu, na jezeru u Craigavonu (Sjeverna Irska) održano je 22. i 23. svibnja 13. Svjetsko prvenstvo u spin ribolovu umjetnim mamcima grabežljivaca s obale. Ovogodišnja staza prvenstva bila je toliko zahtjevna da je u pojedinim sektorima uspjeh bio uopće upisati se.

 

Tako su prvog dana natjecanja, u jednom sektoru tek trojica ribolovaca uspjela uloviti po pastrvu. U konkurenciji deset zemalja, u takvim „neribolovnim” uvjetima hrvatska reprezentacija uspjela je ostvariti sasvim solidan rezultat. U konačnici je osvojila sedmo mjesto na svijetu.

Boje Hrvatske ove godine na SP u Irskoj branili su: Jasmin Subašić (ŠRD Samobor), Mijo Boras, Karlo Rostaš (ŠRD Pešćenica Zagreb), Anto Mrkonja (ŠRD Krka Knin), Hrvoje Kuzmić (ŠRK Šoderica Koprivnica), Mario Matijašić (ŠRD Ogulin), Željko Kuk (ŠRD Piškor Zagreb) i Mirko Hanžeković (ŠRD Klen Sveta Marija).

Naslov svjetskih prvaka osvojili su Rusi, drugi su Slovaci, a treći Talijani. Pojedinačno je bio najbolji Slovak Peter Hornak s 3,5 boda i 43 ulovljene ribe. Najbolje plasirani hrvatski natjecatelj bio je Mario Matijašić s osvojenim 18. mjestom na svijetu i 11 bodova (7,5 + 3,5) i jednom ulovljenom pastrvom.

Sljedeće godine SP je u Slovačkoj, ponovo na tekućici, pa će to biti prilika da se hrvatska reprezentacija ponovo boriti za neku od medalja.

Reprezentacija Hrvatske

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćna presuda

Koprivničanac ostao paraliziran zbog posla, tužio šefa, a on zbog ovrhe prepisao nekretnine na svog sina

Nesretna je sudbina jednog Koprivničanca (podaci poznati redakciji op.a.) koji je teško stradao prije nešto više od deset godina...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×