14 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zakoni

Hrvatska zajednica župana usuglasila se da je potreban efikasan sustav vatrogastva
H

Na sastanku su definirani operativni koraci koji će se poduzeti kako bi Županije  donijele odluke i pravilnike za pripremu sporazuma o povjeravanju poslova.

Ne propustite

Povodom donošenja novog Zakona o vatrogastvu te povjeravanja poslova ureda državne uprave županijama u prostorijama Hrvatske zajednice županija, u četvrtak, održani su radni sastanci župana s predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom te ministrom uprave Ivanom Malenicom i ministrom financija Zdravkom Marićem.

Na sastanku s predsjednikom HVZ-a sudionici su, uoči donošenja novog Zakona o vatrogastvu, raspravljali o nacrtu Zakona te usuglasili stav kako je potrebno stvoriti efikasan sustav vatrogastva koji će koristiti mogućnosti koje su na raspolaganju iz europskih fondova.

Što se tiče teme povjeravanja poslova ureda državne uprave županijama, ministar uprave Malenica i ministar financija Marić su županima izložili upute i dinamiku procesa pri čemu je naglasak stavljen na usuglašavanje pravnih akata kako bi reforma javne uprave bila uspješno provedena. Na sastanku su definirani operativni koraci koji će se poduzeti kako bi Županije  donijele odluke i pravilnike za pripremu sporazuma o povjeravanju poslova.

Na sastanku je istaknuto kako će reforma građanima omogućiti jeftiniju i efikasniju javnu upravu, odnosno potrebna dokumentacija u upravnim područjima gospodarstva (obrt, trgovina, turizam), društvenih djelatnosti (školstvo, kultura, hrvatski branitelji, sport), opće uprave (registri birača, prijave, državne matice) te imovinsko-pravnih odnosa (izvlaštenje nekretnina, utvrđivanje prava vlasništva na turističkom i ostalom građevinskom zemljištu) će se moći dobiti na jednom mjestu.

Sastancima su u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovale pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Suprotnosti se privlače. Ove dvije simpa frendice uljepšale su koprivnički trg svojom pojavom

Kako se suprotnosti privlače, nije samo fizikalna činjenice, nego i ona modna. Pokazale su to ove dvije simpa frendice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×