Hrvatske rukometašice uvjerljivo bolje od Nizozemske

17:27h
0

091015-hrvatska-mHrvatske rukometne reprezentativke krenule su pobjedom u novi kvalifikacijski ciklus za odlazak na Europsko prvenstvo 2010. godine. Naše su rukometašice u četvrtak u Rijeci pobijedile reprezentaciju Nizozemske s uvjerljivih 32:23.

Sljedeću utakmicu izabranice Zdravka Zovka odigrat će u nedjelju u Litvi. U skupini s Hrvatskom nalazi se još i reprezentacija Makedonije, s kojom se susrećemo tek u ožujku sljedeće godine.

U početnom sastavu hrvatske reprezentacije na vanjskim pozicijama bile su Penezić, Lovrić, Horvat na krilima Zebić i Gaće, pivot Pavić te na vratima Grubišić. Maida Arslanagić zbog ozljede i Dijana Golubić nisu bile u sastavu.

Odlično otvaranje Hrvatica i vodstvo 3:0 što Nizozemke zahvaljujući zbunjenoj obrani smanjuju odmah na 3:2. Nakon toga Jelena Grubišić zaključava hrvatski gol brani i sedmerac, a Zebić i Penezić pune mrežu nizozemskih golmanica.

U 15. minuti Penezić postiže svoj četvrti gol i Hrvatska vodi 10:5. Nizozemski izbornik Henk Groener uzima time out kako bi Nizozemke došle do daha. I nakon nizozemskog time outa naše rukometašice nastavljaju sa odličnim kombinacijama u napadu i sa još dva gola povećavaju prednost.

Posebno je bila raspoložena Martina Pavić za koju su se lijepile lopte upućene na crtu. U obrani ulazi Šerić a u napadu na vanjskim pozicijama Kožnjak i Petković. Hrvatska do kraja poluvremena ima osam golova prednosti (19:11). Nizozemske vanjske igračice su odlično zaustavljene od strane naše obrane pa Van der Wissel i Visser nisu postigle niti jedan gol.

Drugi dio počinje sa tri gola Kristine Franić kojoj je Zovko dao priliku tek poslije odmora. Umjesto da hrvatske rukometašice održe nivo igre redaju se greške i izgubljene lopte i Nizozemska smanjuje na 26:19. Ipak niti gošće ne zaostaju u tehničkim pogreškama pa utakmica završava sa pristojnih devet golova prednosti. U drugom dijelu priliku su dobile Peraica i prvi put Marta Tomac koja je svoj debi proslavila sa jednim postignutim golom.

U ne baš kvalitetnoj utakmici sa puno pogrešaka na obje strane istakla se Jelena Grubišić sa dvadeset obrana, Martina Pavić sa šest golova iz šest pokušaja i Andrea Penezić sa šest golova. Odličan početak u kvalifikacijama, pa smo već mogli čuti i najave o osvajanju medalje no prvo treba skočiti a onda …….!!

Već sutra Hrvatice lete u Litvu s kojom igramo drugi susret kvalifikacija i od kojeg očekujemo još bolju igru i uvjerljivu pobjedu.

Izvor: www.sportnet.hr