24.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

HSS traži od Grada da proglasi elementarnu nepogodu, Grad odgovara da nema mjesta panici
H

Ne propustite

Gradska organizacija HSS-a, predvođena predsjednicom Karmen Antolić, zahtijeva da Grad Koprivnica u što kraćem periodu zatraži od župana Korena da proglasi elementarnu nepogodu zbog suše.

Kao što je poznato, Koprivničko-križevačka županija je prije desetak dana proglasila elementranu nepogodu za područje 20 općina i Grad Đurđevac, ali ne i za Koprivnicu. U HSS-u navode kako su svi upoznati sa činjenicom da je na našem području bio ekstremno dugi sušni period, te da je palo oko 70% manje oborina potrebnih za ratarstvo i povrćarstvo. Također navode da su zbog takvih uvjeta stradale sve kulture u ratarstvu, povrćarstvu kao i na uzgoju trava i bilja, te da će velikih problem imati i stočari kojima će nedostajati hrane za stoku.

 

Kako bi upozorili nadležne u Gradu s ovim problemima, Gradska organizacije Hrvatske seljačke stranke odlučila je gradonačelniku Mršiću poslati zahtjev u kojem između ostalog stoji.Karmen Antolić, predsjednica gradskog HSS-a poslala je zahtjev koprivničkom gradonačelniku // foto: Koprivnica.net

– Zahtijevamo da Grad Koprivnica u što kraćem roku za svoje područje zatraži od župana i Županije Koprivničko-Križevačke da proglasi elementarnu nepogodu zbog suše. Neprihvatljiva je činjenica da su susjedne općine Grada proglasile elementarnu nepogodu, a da Grad i gradske službe nisu isto učinile za zaštitu i pomoć naših sugrađana, od kojih je mnogima to izravan izvor sredstava prihoda.

Zamjenik gradonačelnika Dražen Pros, rekao je kako su u Gradu upoznati sa ovim zahtijevom HSS-a, no kako je i mimo njega, nadležno povjerenstvo već jedno vrijeme na terenu.

– Naše povjerenstvo je na terenu i nakon provedene analize ćemo donijet odluku. Ako postoji opravdanost i ukoliko je stanje kritično, proglasit će se nepogoda. Grad vodi brigu o poljoprivrednicima, svake godine ih sa određenom svotom i subvencioniramo i nas ne treba nitko prozivati za takve stvari, a kamoli nam slati zahtjeve – prokomentirao je dogradonačelnik Pros te nadodao kako je potpuno deplasirano da jedna politička stranka šalje ovakve zahtjeve.

Dogradonačelnik Dražen Pros rekao je da je povjerenstvo na terenu i da nema mjesta panici– Ne želim uopće ni povjerovati da se HSS ovakvim trikovima koristi u predizborne svrhe, jer kao što sam već rekao, povjerenstvo je na terenu i jednostavno ne vidim povod za nekakvu paniku – zaključio je Pros.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

Nova užasna nesreća, djevojčica na quadu vozila dva dječaka – jedan se bori za život?!

Kako doznajemo u policiji, troje tinejdžera ozlijeđeno je u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u susjednoj nam županiji. Naime,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×