32.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Hvalevrijedan rad Igora Farkaša // Interaktivnom kartom obuhvatio sve kritične točke gradskog parka
H

Ne propustite

Igor Farkaš, 26-godišnji Koprivničanac, tvorac je prve interaktivne karte trenutnog stanja parkovne infrastrukture u središnjem koprivničkom parku. Ovome magistru geografije, inače zaposlenom u jednoj zagrebačkoj tvrtki koja se bavi inovativnim rješenjima, te je nedavno predstavila novu aplikaciju za prikupljanje podataka na terenu, istraživanje je poslužilo samo kao ‘pokazna vježba’.

– Jako volim naš park i često njime šećem. S obzirom na to da nisam zadovoljan kako se odnosimo prema gradskoj infrastrukturi i načinom na koji je gradske vlasti održavaju odlučio sam spojiti korisno s korisnim, pa sam im poslao aktualne podatke – priča Igor. Iz Grada su mu, kaže, odgovorili: ‘Hvala, doviđenja’. Iako odgovor gradskih vlastodržaca nije obećavajuć, ipak se nada kako će njegov trud netko ozbiljno shvatiti te popraviti kritične točke, poput uništenih klupa i kanti za smeće, razbijenih lanterni, itd, pa se javio nama.

– Nisam primijetio da se nešto bitno promijenilo otkako sam im poslao svoje istraživanje, no volio bih da se napokon počnemo drugačije odnositi prema gradskom ponosu – kaže Igor.

Ipak, njegovo se istraživanje ne odnosi samo na zapažene negativnosti, nego obuhvaća kompletnu infrastrukturu gradskog parka, koju može vidjeti tko god poželi ma gdje se nalazio. Kaže, ovo je samo jedan primjer, a mogućnosti je bezbroj.

– Na isti bi se način mogla obuhvatiti cjelokupna infrastruktura Koprivnice, što bi moglo doprinijeti promidžbi našega grada. To znači da bi svatko njime mogao prošetati u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg mjesta – zaključuje Igor.

foto: Igor Farkaš – za pregled svih slika kliknite OVDJE

{vsig}vijesti/07-2013/130717-park{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Proslava Svetog Ivana Krstitelja

Ivanje se slavi diljem županije, bogat program u Koprivničkom Ivancu, Torčecu, Kalinovcu, Kozarevcu i Podravskim Sesvetama

Blagdan Svetog Ivana Krstitelja obilježit će se za vikend i danima koji slijede diljem županije. Osim župa posvećenih ovom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×