10.2 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dobili 3000 eura

Hvalevrijedan školski projekt u školi u Koprivničkom Ivancu, djeca uče kako čuvati prirodu i živjeti zdravo
H

Iznos kojim MZO sufinancira projekt je 3000 eura, a partneri u projektu su Općina Koprivnički Ivanec i Udruga žena Srca Kunovca

Ne propustite

“Zrake proljetnog, iako pomalo zubatog sunca, u kombinaciji s prvim danom proljeća, idealna su kombinacija za obznanjivanje sretnih vijesti iz Osnovne škole Koprivnički Ivanec”, poručili su iz ove osnovne škole.

Priopćili su, naime, kako je Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznalo te ponovno financijski podržalo projekt u sklopu izvannastavnih aktivnosti, imenom Ljekoviti eko VRT(uljak) znanja. Nastavnici škole ističu kako je projekt usmjeren na poučavanje o zdravom načinu života, očuvanju prirode, i održivom razvoju.

Školski projekt
Odabran je i logo projekta // Foto: OŠ Koprivnički Ivanec

– Ovaj projekt je svojevrstan nastavak projekta Prirodica naša ljekarica, kroz koji su učenici oformili mini vrt s uzdignutom gredicom, u kojem će uzgajati ljekovito i začinsko bilje bez kemijskih sredstava te postavili i Hotel za kukce – kazuje nastavnica Renata Glavica, voditeljica ovog vrijednog projekta.

Tena Bušić izradila logo

Oni će postaviti stalak za bicikle, saditi ukrasno grmlje i drveće te opremiti okoliš elementima od ekološki prihvatljivih materijala, kao i urediti učionice na otvorenom, izgrađene od drvenih elemenata.

Školski projekt
Nastavnica Sanja s Tenom koja je osmislila logo // Foto: OŠ Koprivnični Ivanec

– Prva aktivnost projekta bio je školski natječaj za učeničke prijedloge likovnih rješenja loga projekta. Učenici su marljivo, kreativno i vrlo promišljeno kreirali svoje uradke, a tročlano povjerenstvo kao najbolje rješenje izabralo rad učenice Tene Bušić, učenice trećeg razreda Područne škole Koprivnički Ivanec. Ona je rad napravila pod mentorstvom učiteljice Sanje Figač, te će upravo taj prijedlog poslužiti kao osnova za kreiranje loga projekta i njegovu vidljivost – otkrila je Renata Glavica.

Iznos kojim MZO sufinancira projekt je 3000 eura, a partneri u projektu su Općina Koprivnički Ivanec i Udruga žena Srca Kunovca. Projekt se provodi tijekom drugog polugodišta školske godine 2023./2024.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

bogate nagrade

FOTO Sretnoj dobitnici nagradne igre KTC-a uručeni su ključevi nove Škode Fabia

Nova Škoda Fabia pronašla je svoju vlasnicu! Na nagradnoj igri KTC-a najsretnije je ruke bila Miljana Horvat iz Trnovca Bartolovečkog! Ključeve...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×