11.7 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SURADNJA S KONČAROM

HŽ naručio 12 novih vlakova, dio njih vozit će našom županijom: “Promijenit će se percepcija o željeznici”
H

Član Uprave Končara Ivan Bahun navodi kako je 40 milijuna kuna najniža cijena takvih vlakova.

Ne propustite

Predsjednik Uprave Končar – Električna vozila d.d. Josip Ninić za HRT potvrdio je kako su Hrvatske željeznice od njih naručile 12 novih vlakova za prigradski i međugradski promet koji bi u promet trebali biti stavljeni za dvije godine.

– Riječ je o niskopodnim vlakovima prilagođenim za lakši ulazak osobama sa smanjenom pokretljivošću. Vozila su opremljena sustavima informiranja putnika i video nadzora, bežičnim pristupom internetu, a putnici će imati prostor za bicikle i dodatnu prtljagu – rekao je Ninić.

Član Uprave Končara Ivan Bahun navodi kako je 40 milijuna kuna najniža cijena takvih vlakova. Inače, piše HRT, HŽ Putnički prijevoz raspisao je natječaj za nabavu još 21 vlaka koji bi se financirao europskim novcem.

– Ti će vlakovi već iduće godine voziti novoobnovljenim dionicama pruga od Zaboka do Križevaca i dionicu do Vinkovaca. Podignut ćemo kvalitetu, učestalost i frekvenciju prijevoza, smanjiti operativne troškove i promijenit će se percepcija o željeznici – izjavio je predsjednik Uprave HŽ-a Željko Ukić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

TRENUTAK ZA SMIJEH

[VIC DANA] Došla dva siromaha u restoran

Nađu se dva siromaha ispred restorana i odluče ući i najesti se, pa što bude. Uđe prvi, najede se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti