12.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

I finalisti MasterChefa na Križevačkom velikom Spravišču
I

Ne propustite

Križevci su ovaj je vikend po 45. puta domaćin Križevačkom Velikom Spravišču.

Spravišče se temelji na legendi iz 13. stoljeća govori o neprekidnom sukobu i pomirbi križevačkih purgera i plemenitih kalničkih šljivara, te na Križevačkim štatutima, popularnom vinskom ceremonijalu i prvim pisanim pravilima o ponašanju u veselom društvu i za punim stolom. Križevci su kroz Štatute pronijeli glas o sebi kao gostoljubivom gradu u kojem se moglo dobro zabaviti, u kojem se njegovalo prijateljstvo, veličala domovina kroz obavezne zdravice i cijenio ljepši spol koji je nadahnjivao mnoge govornike da izgovore lijepe, cifraste riječi.

Ovaj će se vikend u Križevcima po 45. puta pomiriti purgeri I šljivari, a u proslavi pomirbe pridružiti će se i finalisti MasterChefa – Srđana, Vedran, Matija i Davor, koji će na glavnoj pozornici Spravišča uživo zabaviti,  iznenaditi publiku i  skuhati nekoliko zanimljivih prigodnih jela.

Predstavu ovogodišnje pomirbe režira Adam Končić, koji poziva da ovaj topli vikend provedete u Križevcima:

“Pozivam Vas od srčeka da dojdete v petek, vidovski petek, subotu ili nedelju, makar i jedan dan, makar na dve, tri vure, makar, ak i dojdete na dve, tri vure, bute ostali malo duže. Dojdite k nam, v naše drage Križevce, na naše kajkavsko Križevečko spravišče, tere smo napravili po Križevečkim štatutima, a znate, tam gde su štatuti, da je i popevka i jestvina i pitvina, koja nam grlce naše zdravi i hladi, a onda daje dobru volju za feštu. Pak vas od srca pozivam: dojdite i bute vidli da vam bude veselo i lijepo z nama!”

Puni program Spravišča možete pogledati na web stranici: www.spravisce.com .

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×