I koprivničke kuglačice ugradile svoj doprinos u svjetsko zlato

21:10h
0
Koprivničke kuglačice u društvu gradskih čelnika // Foto: www.koprivnica.hr

U utorak, 26. svibnja, u koprivničkog Gradskoj vijećnici organiziran je prijem za koprivničke kuglačice koje su u sklopu Hrvatske ženske kuglačke reprezentacije osvojile Svjetsko prvenstvo u njemačkom gradu Speichersdorfu.


Prijemu su prisustvovale izbornica reprezentacije Željka Orehovec, kuglačice Ana Jambrović i Marija Zver, predsjednica Kuglačkog kluba Podravka Ilinka Milas te predsjednik Županijskog kuglačkog saveza Josip Rožmarić. Dočekali su ih gradonačelnica Vesna Želježnjak, te zamjenici gradonačelnice Mišel Jakšić i Melita Samoborec.

Pozdravni govor održala je gradonačelnica Vesna Želježnjak. Izrazila je zadovoljstvo što se kuglačka tradicija nastavlja. Također je istaknula kako Grad nastoji riješiti probleme sportskih klubova, poticati mlade na bavljenje sportom te je srdačno čestitala reprezentaciji na postignutom uspjehu.

Izbornica Željka Orehovec se zahvalila na pozivu i potpori Grada Koprivnice. Zahvalila se igračicama i istaknula kako se čekalo 23 godine da se osvoji medalja s ekipnih natjecanja, što ovaj uspjeh čini još većim.

Hrvatska je u finalu pobijedila domaćina Njemačku, nakon što je u polufinalu svladala Češku. Reprezentacija je nastupila u sastavu: Ana Bacan, Milana Pavlic, Ines Hasić, Ana Jambrović, Nataša Ravnić-Gašparini, Ines Maričić, Marija Zver, Katarina Zajec, Ljiljana Peroš, Snježana Kramer, te izbornica Željka Orehovec.

Izvor: www.koprivnica.hr 

čitam...