14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Savjeti stručnjaka

I TO SE MOŽE Znate li kako spasiti voćke i stabla stradala u tuči? Donosimo nekoliko odličnih savjeta
I

Ključ je pravilno orezivanje - ako niste to radili ili niste sigurni nazovite stručnjake.

Ne propustite

Mnoge su voćke i stabla stradala u tuči i na podravskom području. Stručnjaci s portala agroklub navode kako ništa nije izgubljeno i da se mnoge mogu spasiti. Kako spasiti voćke i stabla – najbolje je poslušati riječ stručnjaka.

Naravo, sve ovisi o veličini štete, a manja i mlađa stabla trebala bi bolje podnijeti štetu. U onim najgorim slučajevima ne preostaje drugo nego li potpuno ukloniti stablo i posaditi novo. No, neka oštećenja daju se sanirati.

kako spasiti voćke
Kako spasiti voćke? // Izvor: I.Miljković, Opće voćarstvo (Foto: Agroklub)

Ključ je pravilno orezivanje – ako niste to radili ili niste sigurni nazovite stručnjake. Slomljene i otrgnute manje grane promjera do 3 cm orežite jednim rezom na mjestu gdje izbija iz deblje. One deblje najbolje je prvo zarezati s donje strane na većoj udaljenosti, do 15 centimetara od mjesta njenog izbijanja.

– Zatim se grana pili s gornje strane na mjestu koje je za to određeno. Ova se metoda radi isto kao kod rezidbe debljih grana piše Maja Celing Celić za agroklub.hr gdje možete vidjeti cijeli postupak saniranja oštećenja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Četiri divna imena danas imaju svoj dan

Danas imendan slave Laura, Nevenka, Emilija, Albert. Laura je ljubazna, ambiciozna, ugodna, razborita i autentična osoba. Nevenka je nepristrana, elegantna, vesela,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×