28.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
tržište nekretnina

Iako su cijene otišle u nebo, velika je potražnja za nekretninama, M. Nuttall: Prodaje se sve, od kuća na selu, stanova, pa do kuća za odmor
I

Ističe da se teže prodaju veće nekretnine, ali kako se kaže 'svaka roba ima svog kupca' pa tako i takve nekretnine dođu na red i prodaju se.

Ne propustite

Veliko zanimanje javnosti zaokupila je prodaja kuće Josipa Generalića u Hlebinama.

Podsjetimo, kuća se prodaje zajedno s galerijskim prostorom i etno kućom za 250.000 eura. Kupaca ima iz cijene hrvatske, ali inozemstva. Iako još nije prodana, ima ozbiljno zainteresiranih za kupnju.

Kako već stanovito vrijeme potražanja i cijene za nekretninama rastu, stručnjaci iz Europske središnje banke najavljivali su da će doći do sloma na tržištu, no to se još zasad u Hrvatskoj nije dogodilo.

U Koprivnici se trenutno gradi na sve strane, a cijena po kvadratu ide i preko 2150 eura. Međutim, u Križevcima i Đurđevcu se također nude novogradnje, ali i druge nekretnine koje cijenom ne zaostaju.

A kakva je trenutna situacija s nekretninama, rastu li cijene ili pak stagniraju porazgovarali smo s Mayom Nuttall, vlasnicom Tara nekretnina, koja je i posrednik u prodaji Generalićeve kuće.

Ustupila: Maya Nuttall

Već neko vrijeme svjedočimo rastu cijena te velikom potražnjom. Kaže prodaje se sve, od kuća na selu, stanova, pa do kuća za odmor.

– Potražnje ima, kao i kupaca. Imamo puno upita i pregleda, kao i preuzimanja nekretnina. Neke čak ne stignemo ni oglasiti, a već su prodane. Ako su nekretnina i cijena korektne, onda se to vrlo brzo prodaje i postiže se dobra cijena – govori nam na samom početku M. Nuttall.

Ističe da se teže prodaju veće nekretnine, ali kako se kaže ‘svaka roba ima svog kupca’ pa tako i takve nekretnine dođu na red i prodaju se. U tome tko kupuje, nema previše razlike jer dolazi i mladi i stariji.

– Mladi danas dosta kupuju stanove za najam tako da potražnje za stanovima ima i to je jako dobar način ulaganja. Većinom kupuju na kredit, ali ima onih koji iznenade pa kupuju gotovinom – govori.

Trudimo se kupcima pronaći ono što traže. Zato ih dobro ispitamo što oni žele.

– Dogodi se i da im istovremeno pronađemo nekretninu, ali i kupca za njihovu. Volimo reći da smo matchmaker – kaže.

Gdje se više prodaje, u selu ili gradu, nema previše razlike.

– Nekretnine se prodaju na sve strane, kao što sam rekla kad je cijena razumna, onda ode u kratkom roku – ističe.

Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

INSPIRATIVNO I POUČNO

FOTO Koprivničku knjižnicu popunili ljubitelji TEDxKoprivnicaLibrary konferencije

Ove je subote koprivnička, ali i šira publika ponovno imala priliku upoznati zanimljive govornike i inspirirati se njihovim jedinstvenim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×