Igrani film „…kad razgovor trčeći stoji…“ i dalje niže uspjehe

14:33h
0
Igrani film „…kad razgovor trčeći stoji…“ i dalje niže uspjehe // foto: Ivan Brkić

Igrani film „…kad razgovor trčeći stoji…“ Filmske i video družine „Mravec“, koji je u rujnu ove godine na 48. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece u Zagrebu osvojio prvu nagradu sručnog žirija, i dalje radosno živi svoju vrijednost.

  Tako je film 13. studenog sudjelovao na 11. TOTI mednarodnom festivalu nekomercialnega filma u Mariboru koji se odvija pod pokroviteljstvom UNICA-e (članice UNESCO-a). Igrani film „…kad razgovor trčeći stoji…“ dvanaestogodišnjih autorica (Katarina Šimunić, Eva Šutalo, Leonarda Grošić, Dora Ormuš, Lea Bojanović, Frida Samardžić, Veronika Lojan, Paula Filjar, Lina Musić), članica FVD „Mravec“ (voditeljice Karmen Bardek i Maida srabović), osvojio je Diplomu s pohvalom zbog osvojenog visokog broja bodova za kvalitetu filma u kategoriji mladinskoga filma. Osim ovog filma, na festivalu je sudjelovao i igrani filma „Odluka“ čiji su autori članovi Udruge invalida i Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije, a također su dobili Diplomu za sudjelovanje.

 

Svakako treba napomenuti kako se od 18. do 21. studenog u multipleks kinima Cinestar u Zagrebu, Rijeci, Šibeniku i Zadru, u organizaciji UNICEF-a, Blitz Cinestara i Hrvatskog filmskog saveza, održava Festival o pravima djece na kojem će se, između ostalog, prikazivati i film „…kad razgovor trčeći stoji…“. Tema ovogodišnjeg festivala je „sva djeca imaju pravo“, a film uspješne koprivničke družine „Mravec“ prikazivat će se u sva četiri grada prije filmova redovnog programa.