9.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO // Igre, priče i sjećanja – susret Iskrica i štićenica doma za starije
F

Ne propustite

Već više od deset godina, koprivnička Knjižnica i čitaonica Fran Galović, u suradnji s dječjim vrtićima i koprivničkim Domom za starije i nemoćne osobe, organizira susret pod nazivom Igre, priče i sjećanja. I danas je, 15. studenoga, održan takav susret, ali ovoga puta zbog lošeg vremena on se odvijao u prostorima grupe Iskrice Dječjeg vrtića  Tratinčica, objekta Zvjezdica.

– Susret se već tradicionalno održava i to s ciljem međugeneracijske solidarnosti, odnosno želimo potaknuti druženje mladih i onih nešto starijih. Kao i obično, štićenici doma du djeci pričali o igrama iz njihovog djetinjstva, pokazali su im neke od njih, a za mališane su se prisjetili i svoje mladosti te kako je to izgledalo kada su oni bili djeca – ispričala je predstavnica koprivničke knjižnice Danijela Petrić, napominjući i da je 2013. godina, godina čitanja na glas te da su i ovaj susret iskoristili za čitanje.

Mališani su imali prilike vidjeti i neke od najstarijih priča koje posjeduje knjižnica, prikupljenih u akciji Tražimo najstariju slikovnicu u Koprivnici, a najviše im se svidjela upravo ona najstarija, stara skoro stotinu godina, Janko Raščupanko.

– Za djecu našeg vrtića ovakvi susreti nisu novost. Mi vrlo često surađujemo sa štičenicima Doma za starije, u nekoliko navrata svake godine organiziramo zajedničke susrete, ali ovoga je puta naglasak na čitanju. Iskustva su vrlo pozitivna, lijepo se družimo i ujedno učimo djecu da prihvaćaju različitosti – istaknula je Marija Sesvečan, voditeljica vrtićkog objekta i odgojiteljica Iskrica.

Na posljetku se nije moglo sa sigurnošću reći tko je više uživao u susretu, mališani ili bake. Iskrice su čak iznenadile svoje gošće i kratkim programom koji su započele stihovima Jutarnjeg pozdrava, a gošće iz doma donijele su im šeširiće napravljene od lišća. I jedni i drugi se već raduju i s nestrpljenjem očekuju novi susret, koji već zakazan za srijedu, 11. prosinca, kada će zajedno izrađivati tradicionalan nakit.

{vsig}fun/11-2013/galerija-igre{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dom kulture

FOTO Ljubitelji umjetnosti minijaturnog drveća došli su na svoje, pogledajte izložbu

U Domu kulture U Đurđevcu može se razgledati izložba 30 patuljastih, većinom autohtonih vrsta drveća, koje je u sklopu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×