Culture Shock Festival

Imamo dobitnike ulaznica za Gu Digi Gu, jedinstvenu predstavu Željka Vukmirice

Svoje ulaznice mogu podići na ulazu u Klub kulture, njihova imena već su na popisu. Predstava će se održati u 20 sati.

13:12h
0
DSC

Na 13. Culture Shock Festivalu danas gostuje Željko Vukmirica sa svojom predstavom Gu Digi Gu, a portal ePodravina.hr podijelio je dvije ulaznice.

Na predstavi će tako uživati Damir Horvat i Leon Hegedić. Svoje ulaznice mogu podići na ulazu u Klub kulture, njihova imena već su na popisu. Predstava će se održati u 20 sati.

Predstavu je organizator opisao ovako:

– UNESCO je shvatio kako su linđo, bećarac, ganga, gusle, sopile, tamburica, klapa i nijemo kolo nematerijalna baštinska vrijednost koja strancima pomaže razumjeti Hrvata. Vukmirica i Samardžija zaronili su u dosad najmanje istražene etno obrasce, koje su uključili u struju da ih cijeli svijet čuje. I pred njima se otvorio rudnik dijamanata. Sirovo bogatstvo koje treba brusiti i medijski izbrusiti da zablistaju svijetom koji je, zahvaljujući tehnološkom razvoju, postao globalno selo. I upravo je taj susret Techna i Etna iznjedrio jednu novu poetiku. I tuge i smijeha i tragikomičnoga skrivenog u tradicionalnom baštinskom obrascu koji skriva duboku mudrost naroda. Kod prijenosa obrazaca na sljedeću generaciju dolazi do raznih devijacija i opasnih pojednostavljenja. Upravo je to postao motiv za još dublje uranjanje u taj stari novi svijet. Techno voli Etno i Etno voli techno. TETNO. 90-minutna plovidba zvukovima od majčine utrobe do izbjeglištva – stoji u najavi.

Epodravina želi svima dobru zabavu!