23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Knjižnica i čitaonica Fran Galović

IMAMO ULAZNICE Novi TEDx KoprivnicaLibrary donosi zelene teme i domaće ideje vrijedne širenja
I

Ovogodinje jesensko izdanje TEDx konferencije okupit će četiri govornika različitih struka i obrazovanja, ali ovaj put vrlo sličnih promišljanja o ekološkoj održivosti, klimatskim promjenama, zelenoj gradnji i promociji novih tehnologija s ciljem očuvanja i zaštite okoliša.

Ne propustite

U subotu 19. listopada u 18 sati u Knjižnicu i čitaonicu Fran Galović Koprivnica ponovno dolaze ideje vrijedne širenja – na rasporedu je novo izdanje TEDx konferencije, koja se ovaj put održava u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever (REA) i posvećena je ekologiji i tzv. zelenim temama pod zajedničkim tematskim nazivnikom „Energetski izazov“.

Ovogodinje jesensko izdanje TEDx konferencije okupit će četiri govornika različitih struka i obrazovanja, ali ovaj put vrlo sličnih promišljanja o ekološkoj održivosti, klimatskim promjenama, zelenoj gradnji i promociji novih tehnologija s ciljem očuvanja i zaštite okoliša.

Toni Vidan dugogodišnji je aktivist na područjima zaštite okoliša i razvoja civilnog društva, prvenstveno na problematici energetike i klimatskih promjena. Trenutno je voditelj programa Zelene akcije. Predstavlja Zelenu akciju i okolišne udruge iz Hrvatske u Europskom ekonomskom i gospodarskom odboru te u Predsjedništvu European Environmental Bureau-a, najveće europske mreže okolišnih udruga, a na TEDxKoprivnicaLibrary govorit će o energetskoj tranziciji kao šansi za razvoj Hrvatske.

Marina Zajec arhitektica je i certificirana stručnjakinja za zelenu gradnju. Koprivničkoj publici predstavit će, prema vlastitim riječima, arhitekturu ekoloških lokalnih intervencija. Budući da su održiva arhitektura i integralna ekologija fokus njenog profesionalnog interesa, govorit će o kućama od drveta i slame, rekonstrukcijama i prenamjenama starih staja i oronulih napuštenih građevina, konceptima koji se grade na sjecištu želja za maksimalnim solarnim dobicima i prilagodbi prirodnom padu terena, kao i o projektu drvene stambene građevine u Zagrebu.

Damir Medved menadžer je za razvoj poslovanja u novim područjima i glavni konzultant Ericssona Nikole Tesle d.d. Bavi se temama kao što su pametni gradovi, širokopojasne mreže, utjecaj robotizacije i umjetne inteligencije na razvoj društva i stvaranje novih proizvoda u tim domenama. Djeluje i u većem broju udruga civilnog društva s ciljem promocije i čuvanja lokalne baštine, ekologije i promocije novih tehnologija vezanih uz navedena područja. U Koprivnici će govoriti o energetskoj i ekološkoj efikasnosti energetskih i transportnih sustava, s posebnim naglaskom na električnim automobilima te o njihovim mogućim „zelenijim“ alternativama.

Robert Pašičko diplomirao je elektrotehniku i menadžment, oboje na Sveučilištu u Zagrebu, a doktorirao je s temom o konkurentnosti niskougljičnih tehnologija u uvjetima trgovanja emisijama i klimatskih promjena, u sklopu Sveučilišta u Zagrebu i Norveškog Tehničkog Sveučilišta (NTNU). Između ostaloga, radio je u Programu Ujedinjenih naroda za razvoj (UNPD) na projektima niskougljičnog razvoja i inovacija u Hrvatskoj, zemljama Zapadnog Balkana i Centralne Azije, sudjelovao u izradi brojnih nacionalnih strateških i zakonodavnih dokumenata u području energetike i klimatskih promjena te koordinirao rad na izradi Okvira za niskougljičnu strategiju RH. Koprivničkoj publici govorit će o gradovima budućnosti te na koji nas način izazovi koji stoje ispred nas (klimatske promjene, četvrta industrijska revolucija, demokratizacija društva) tjeraju da pronađemo nova rješenja koja će promijeniti gradove u kojim živimo.

Kao i uvijek, besplatne ulaznice bit će dostupne od ponedjeljka 14. listopada u Odjelu za odrasle Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica.

Partneri su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, REA Sjever, Inducta, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Podravka, Etnokaj, Noa, Touche, Avalon, Carlsberg, Meseco, Sana delikatese, Le Petit.

Medijski pokriva portal ePodravina.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prva žnl

FOTO Div iz predgrađa slomio drnjanski Tomislav, Prugovac se “osladio” u Đelekovcu

Pet utakmica Prve županijske nogometne lige danas je odigrano na lokalnim terenima. U jutarnjem terminu u 10h Osvit je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×