11 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KAMP

Imaš od 8 do 12 godina, voliš se umjetnički izražavati i želiš iskusiti suživot s prirodom? Prijavi se u KUL Hlebine!
I

Naglasak kampa i dalje je na učenju tehnike slikanja na staklu u suradnji sa živućim autorima (Z. Kolarek i S. Pongrac), karakterističnog za naivnu umjetnost.

Ne propustite

Prije nego sjednete u školske klupe, iskoristite priliku za druženje uz umjetnost i boravak u prirodi! Pritom je jedino važno da imate volje i želje za upoznavanje novih vještina, nezaboravnih iskustava, nezaboravnih prijateljstava. Ako uz sve to imaš između osam i 12 godina, ovo je tvoja prilika! Prijavi se u KUL Hlebine i postani KULer/ica!

Uslijed nenadanih okolnosti uzrokovanih virusom COVID-19, realizacija kampa odvijat će se u ponešto izmijenjenom obliku koji i dalje osigurava mnoštvo zanimljivih sadržaja! Ovogodišnje KUL Hlebine slijede od 4. do 6. rujna. Radi trenutne situacije, odvijat će se samo kroz dnevne boravke i aktivnosti koje će se protezati kroz navedena tri dana.

Po dolasku, djeca će se u Galeriji još jednom upoznati s pojmom naivne umjetnosti, Hlebinske škole i nekim od najpoznatijih imena naivne umjetnosti (kroz stalni postav s autorima poput: I. Večenaja, M. Kovačića, M. Generalića, I. Lackovića, M. Mehkeka itd., a kroz aneks s djelima velikana naive Ivana Generalića).

Naglasak kampa i dalje je na učenju tehnike slikanja na staklu u suradnji sa živućim autorima (Z. Kolarek i S. Pongrac), karakterističnog za naivnu umjetnost. Radionice slikanja na staklu vode naivni slikari koji danas djeluju, a između radionica slikanja planirani su posjeti obližnjim galerijama (Galerija Josip Generalić, Galerija i Etno-kuća Ivana Večenaja), učenje tradicijskih igara, običaja, narodnih predaja, priča i bajki te upoznavanje s načinom prehrane i života – tj. svega onoga što je doprinijelo nastanku, formiranju i razvitku onoga što danas poznajemo kao naivnu umjetnost.

Boravkom u kulturološki važnom mjestu smještenom na selu podsjećamo se važnosti boravka u prirodi, udisanja svježeg zraka, ali i poštivanja i uvažavanja svega što nas okružuje. Veselimo se tvom dolasku!

POZIV ZA PRIJAVE:
KUL Hlebine ’20.
– Kultura, Umjetnost, Logorovanje!

Ako imaš između 8 i 12 godina, voliš se kreativno i umjetnički izražavati, avanturističkog si duha i želiš iskusiti čari suživota s prirodom, upoznati život i tradiciju sela, naučiti slikati na staklu ovo je prava prilika za tebe!

Tko? Djeca 8 – 12 godina
Što? Kamp s naglaskom na kreativno izražavanje, slikanje na staklu, upoznavanje života sela, tradicionalnih.
igara, plesova, hrane i običaja, posjet obližnjim galerijama, druženje sa živućim umjetnicima, priče uz vatru!
Gdje? Galerija naivne umjetnosti, Hlebine.
Kada? 4. – 6. rujna 2020. godine.
Kotizacija: 200,00 kn.
Prijaviti se možete do 31. kolovoza na e-mail: hkusenic@muzej-koprivnica.hr ili na broj 099 306 87 13.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Hrvački klub Ludbreg

[FOTO] BRAVO! Karlo Kovačić postao državni prvak, Leo Jantolek viceprvak u hrvanju

U Sesvetskom Kraljevcu prošle je subote održano Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja U13. U konkurenciji 146 hrvača...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×