11 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sufinanciranje

Imate kuću u širem centru grada koju je potrebno srušiti? Grad vam daje 3000 eura, a ako objekt ima manje od 70 kvadrata na ‘konju ste’
I

Godišnje dobijemo od tri do pet zahtjeva za isplatu, rekli su iz Ureda gradonačelnika i dodali da su u proračunu za ovu stavku osigurali 13.400 eura

Ne propustite

Ako ste vlasnik kuće ili nekog drugog objekta na području Grada Križevaca te je isti zapušten, u ruševnom stanju, dotrajao i predstavlja opasnost kako ljudima tako i tuđoj imovini, a na samom kraju isti taj objekt narušava vizuru grada ili djela grada u kojem se nalazi, onda je ovaj Javni poziv stvoren za vas.

Bili fizička ili pravna osoba, tijekom 2023. godine moći ćete podnijeti zahtjev za sufinanciranje uklanjanja zapuštenih ruševnih objekata.

Rušenje takvih građevina Grad će sufinancirati s tri tisuće eura po objektu, no važno je spomenuti kako će poziv biti otvoren do iscrpljenja proračunske stavke predviđene za tu namjenu. Inače, grad navedenu mjeru provodi od 2019. godine.

– U proračunu Grada Križevaca za 2023. godinu ukupno je za ovu mjeru osigurano 13.400 eura – za naš portal rekli su iz Ureda gradonačelnika.

Križevci
Gradonačelnik Mario Rajn // Foto: Ivan Balija

Također, ovakvu vrstu potpore fizička ili pravna osoba može dobiti samo za jednu nekretninu na području Grada Križevaca.

– Na ovaj poziv mogu se javiti fizičke i pravne osobe, vlasnici stambene, poslovne ili  stambeno-poslovne nekretnine koja se nalazi unutar prve i druge zone grada te uz regulacijski pravac u odnosu na javnu prometnu površinu, uz uvjet da nekretnina predstavlja opasnost – stoji u službenom dokumentu.

Ako ste, pak, vlasnik objekta koji se nalazi unutar A i B zone zaštite kulturno-povijesne cjeline Grada Križevaca, bitno je napomenuti i kako je potrebno priložiti suglasnost za rušenje od Ministarstva kulture i medija, Konzervatorskog odjela u Bjelovaru.

– Podnositelj zahtjeva za sufinanciranje rušenja je obvezan uz zahtjev priložiti dozvolu za rušenje ako je potrebna, odnosno ostalu potrebnu dokumentaciju sukladno Zakonu o gradnji – naglasili su iz Grada, a vezano uz kulturno-povijesne objekte.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nakon odobrenja sufinanciranja, imat ćete 30 dana da srušite objekt, a gradilište uredite i ogradite, dok će vam se sufinancirani iznos isplatiti po završetku radova.

Zanimalo nas je i koliko ovakvih objekata ima na području Grada te žale li se građani na stanje zapuštenih objekata.

– Radi se o širem gradskom centru prve i druge zone komunalne naknade, a godišnje dobijemo od tri do pet zahtjeva za isplatu. Primjedbe daju jedino sugrađani koji nisu u navedenoj zoni ili neposredno uz javnu prometnu površinu pa se stoga ne mogu javiti na ovaj javni poziv, a htjeli bi ukloniti zapušteni stambeni objekt – rekli su iz Ureda gradonačelnika.

Istražujući na internetu cijene rušenja objekata, prema dostupnim informacijama vidljivo je da je najniža cijena koju smo pronašli oko 40 eura/m2, a najviša 100 eura/m2. Dakle, ako ste vlasnik objekta manjeg od 70 kvadrata i naišli ste na najnižu cijenu, ovaj javni poziv itekako će vam dobro doći.

Više informacija o uvjetima i potrebnoj dokumentaciji možete vidjeti u objavljenom javnom pozivu ili se informirati putem e-pošte na kristina.puskar@krizevci.hr i telefonski na 048/628–945.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Teniski klub Koprivnica

[FOTO] DOBAR POČETAK SEZONE Najmlađi tenisači i tenisačice Koprivnice sjajni na turniru

Prošlog vikenda, na terenima Teniskog kluba Koprivnica održan je turnir iz kalendara Odbora sjever za djecu do osam, devet...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×