22.9 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Imenovan Školski odbor Srednje škole Koprivnica
I

Ne propustite

Vijećnici Županijske skupštine imenovali su članove Školskog odbora Srednje škole Koprivnica. Prosvjetne djelatnike u njemu predstavljaju Draženka Ivaniš-Sikavica i Bruno Borić, roditelje Branko Kučan, a na prijedlog Ureda državne uprave članovima su postali Neven Tanacković i Marina Juratović. Osnivača škole, Koprivničko-križevačku županiju, u Odboru predstavljaju Josip Petrovčić, Karolina Vidović i Siniša Petrović.

Upravo ova zadnja trojka izazvala je reakcije oporbenog Kluba vijećnika SDP-a i HNS-a, koji je u raspravi kritizirao prijedlog sastava novog Školskog odbora Srednje škole Koprivnica. Predsjednik Kluba Marinko Bagarić je rekao.

– Upućujemo kritiku što je ipak u školskom odboru predloženi jedan istaknuti član HSS-a, ravnatelj škole je član HSS-a, jedna osoba je u nekakvim vezama, sad ne znam točno. Nećemo rušiti ovaj školski odbor, ali mislim da nije predlagati osobe koje su istaknuti članovi, poznati članovi stranke.

Vladajući su pak rekli da stoje iza predloženih te da će oni uvelike pridonjeti radu i funkcioniranju koprivničke Srednje škole. Stav je vrlo živo branio dožupan Ivan Pal.

– Ljudi koji su podnesli ostavke, podnesli su  ih iz raznih razloga. Ljudima je bilo svega dosta i mi smo trebali donijeti odluku o jednom ozbiljnom školskom odboru. Po mojem mišljenju kao prosvjetar sa 30 godina radnog staža u prosvjeti, tvrdim da je ovaj školski odbor puno kompetentniji od onoga kojeg smo imali do sad, bez obzira na članstvo u HSS-u.

Podsjetimo, početkom veljače, kad su aktualna bila događanja oko zapošljavanja županijske vijećnice Helge Jug, ostavke je podnijelo petero članova Školskog odbora te je on bio u ožujku raspušten, a funkciju odbora obnašalo je tročlano povjerenstvo. Jučer izabran novi školski odbor ima mandat od četiri godine koji počinje teći od njegovog konstituiranja.

Izvor: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvojili trostruku krunu

Graničar iz Đurđevca imao sezonu iz snova, Radman: Fokus je na domaćim dečkima, a u subotu možemo ostvariti najveći uspjeh u povijesti

Nogometni klub Graničar iz Đurđevca proživljava svoje najuspješnije dane. Seniorska momčad s gotovo pa savršenim omjerom okitila se naslovom prvaka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×