SVOJEVREMENO ZAVRŠILA U STEČAJU

Imovina Podravskog pletarstva nakon više od 10 godina prodana na javnoj dražbi

Iako je početna cijena bila jednu kunu, nekretnine su prodane za 1.220.001,00 kuna, a iste je kupila tvrtka Buha projekt iz Zagreba.

12:02h
0
Foto: legrad.hr

Podravsko pletarstvo bilo je perjanica gospodarstva u Legradu i okolici u kojem je radilo oko 250 ljudi te brojni kooperanti. Neslavno je završilo u stečaju 2009. godine u sklopu Podravskog gospodarstva, tijekom kojeg su vođeni brojni sudski sporovi.

Općina Legrad krajem 2019. godine dopisom je upozorila Trgovački sud u Bjelovaru da stečaj traje predugo i da postoje zainteresirani subjekti koji bi razvijali poslovanje u tom prostoru. Nakon toga, preko Fine su raspisane javne dražbe, a četvrta i posljednja raspisana je u veljači ove godine i završila je 28. travnja 2021. godine. Iako je početna cijena bila jednu kunu, nekretnine su prodane za 1.220.001,00 kuna, a iste je kupila tvrtka Buha projekt iz Zagreba.

Tijekom početnih razgovora s kupcima, kroz godinu dana očekuje se stavljanje u funkciju objekata i pokretanje nekoliko proizvodnih i metalurških projekata u pogonima.