Ina donirala mjerne instrumente Globe grupi u OŠ „Đuro Ester“

08:39h
0
Učenici s novom opremom

Ina je koprivničkoj Osnovnoj školi „Đuro Ester” donirala dva paketa mjernih instrumenata nabavljenih za aktivnosti Globe grupe, ali i redovite nastave prirodnih predmeta. Učenici koji pohađaju ovu grupu te usvajaju različite tehnike mjerenja iz područja ekologije, meteorologije, pedologije, hidrologije, biologije i kemije su oduševljeni brojnim digitalnim i analognim mjernim uređajima.

– Oduševljenju nije bilo kraja kada su u drugoj kutiji ugledali četiri tableta na kojima će unositi različite podatke, obrađivati ih te ih slati na servere namijenjene ovome i drugim projektima u koje smo se uključili. Ina je našu grupu učenika prepoznala kao vrijednu i aktivnu te nas je sponzorirala s iznosom od 5.000 kn. Od tih smo sredstava nabavili četiri tableta s tipkovnicama, digitalni mjerač buke, digitalni IR termometar, alkoholni termometar, digitalni pH metar, LCD projektor, digitalni termometar za mjerenje temperature tla te digitalni mjerač vlage u drvetu – rekao je profesor Miroslav Kanisek, voditelj Globe grupe.

Učenici su odmah pregledali instrumente i već su osmislili brojne aktivnosti mjerenja kojima će podići razinu svijesti o okolišu, a nadaju se i povećati kvalitetu života učenika i sugrađana.

– Ideje za koje se nadamo da ćemo ih ostvariti su izrada karte buke u Koprivnici u različitim danima i vremenima, mjerit ćemo vlagu u različitom drveću s obzirom na godišnja doba, pratit ćemo temperaturu stambenih zgrada koje imaju i onih koje nemaju zaštitni fasadni sloj, pratit ćemo temperaturu tla i zraka na različitim postajama, pratit ćemo kvalitetu vode u Koprivničkoj rijeci i druge aktivnosti. Zahvaljujemo se INA industriji nafte na sponzorstvu te smo uvjereni da će naše aktivnosti i dalje pratiti te nas podupirati na obostrano zadovoljstvo – dodao je Kanisek.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW