INA predala strogo povjerljive podatke Vesni Želježnjak

10:04h
0
Sporazum o povjerljivosti podataka potpisali su Farkaš-Višontai i Želježnjak / Foto: Ivan Brkić

Predstavnici INA-e danas su obnašateljici dužnosti, zamjenici gradonačelnika Vesni Želježnjak predali dokumentaciju koja sadrži analizu geotermalnih bušotina na širem području Koprivnice.

Ivan Šimić iz Regionalne energetske agencije Sjever podsjetio je kako je prije nekoliko mjeseci dovršen projekt istraživanja geotermalnih potencijala, u projektu prekogranične suradnje s Mađarima te kako su istraživanja pokazala da potencijali postoje.

Prvi rezultati kroz par mjeseci

Riječ je o eksploatacijskim poljima geotermalne vode Lunjkovec – Kutnjak i Molve sjever. Nakon uvida u predanu dokumentaciju, Grad Koprivnica razmotrit će mogući razvoj projekta iskorištavanja geotermalnih izvora kao obnovljivih izvora energije. Napomenimo i kako je predana dokumentacija strogo povjerljiva te su Želježnjak i direktor Sektora za istraživanje i proizvodnju nafte i plina za Jugoistočnu Europu, Laslo Farkaš-Višontai potpisali Sporazum o povjerljivosti podataka.

“Bitno je znati koju temperaturu ti izvori imaju jer postoje bitne razlike kad se iskorištavaju za toplinsku energiju, a kad za energiju ostalih vrsta.”, rekla je Vesna Želježnjak i najavila da će se temperatura vode u izvorima znati kroz par mjeseci. U projekt bi se ušlo u suradnji s Mađarima, gdje bi se tražio novac iz EU fondova.