23 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Informativna radionica Horizon (Obzor) 2020
I

Ne propustite

Između bezbroj programa Europske unije Koprivnički poduzetnik poduzetnicima će na Informativnoj radionici predstaviti aktualan program za istraživanje i inovacije za razdoblje od 2014. do 2020. godine, Obzor 2020. (Horizon 2020.) za čiju će provedbu biti osiguran proračun od 80 milijardi eura.

Program nudi rješenja i odgovore na gospodarsku krizu, investiranja u buduće poslove i razvoj, rješavanje pitanja građana EU o njihovoj materijalnoj sigurnosti, općoj sigurnosti i okolišu, kao i jačanju globalne pozicije EU u istraživanjima, inovacijama i tehnologijama.

Iako se na našem području inovacijama bavi mali krug poduzetnika, ovaj program ipak nudi širi pristup, osobito za mala i srednja poduzeća, a u njega su uvršteni svi oblici inovacija: inovativni sustavi i usluge, društvene inovacije, pilot projekti, poticanje potražnje kroz javne nabave, izrada specifikacija za nove standarde, poticajne nagrade, tržišne replikacije, inovativni poslovni modeli i partnerstva.

Glavni instrumenti Obzora 2020: bespovratna sredstva za istraživanje i razvoj, bespovratna sredstva za inovacije, aktivnosti, potpore i koordinacije, sufinanciranje aktivnosti, instrument za MSP, predkomercijalna nabava, javna nabava inovativnih rješenja i nagrade.

Na informativnoj radionici poduzetnicima će biti predstavljene mogućnosti koje im se pružaju kroz natječaje u okviru programa Obzor 2020, s naglaskom na Instrumente za male i srednje velike poduzetnike (SME Instrument).

PODUZETNIČKI INKUBATOR KOPRIVNICA, petak 13.3. 2015, Koprivnica

11.00 Obzor 2020 – Katarina Vukušić , nacionalna kontakt osoba za IKT i Sigurna društva, Obzor 2020; Agencija za mobilnost i programe EU

11.45 – Pauza

12.00 – Instrument za male i srednje poduzetnike; Europska poduzetnička mreža – Renato Vrebac, nacionalna kontakt osoba za mala i srednja poduzeća, Obzor 2020; Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

12.45 – Pitanja i odgovori

Svoj dolazak možete potvrditi na mail: maja.dijanosic@inkubator.info  ili na broj telefona: 048/222-338

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

STANJE U STOČARSTVU

FOTO Veljko i Danijela u svom selu jedini uzgajaju krave: Proizvodnja mlijeka postala je skup sport

Nedaleko Đurđevca smjestilo se poznato naselje Sveta Ana, čija Vodenica privlači brojne turiste i zaljubljenike u prirodu Veljko i Danijela...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×