18.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Integracijska radionica Ususret blagdanima
I

Ne propustite

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović” Koprivnica održana je, u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije, kreativna radionica za djecu i mlade pod nazivom Ususret blagdanima: izrada božićnih čestitki. Radionici su prisustvovali članovi Udruge slijepih, njihovi videći vršnjaci i volonteri Udruge, a voditeljica radionice bila je profesorica likovne kulture Tanja Parlov iz Centra za odgoj i obrazovanje slijepih osoba Vinko Bek.

Radionica je započela kratkim uvodom kroz koji su se djeca i mladi upoznali s osnovnim tehnikama izrade taktilne čestitke, na koji način istaknuti željeno te kojim materijalom se poslužiti za prikaz određenih predmeta i oblika. Svaki sudionik je mogao sam odabrati božićne motive i tehniku izrade.

– Rezultati takve organizacije i odnosa prema izradi čestitki ogleda se u napravljenim materijalima i zadovoljstvu sudionika nakon radionice, a najvažniji aspekt koji se želio postići je razvijanje vlastite kreativnosti i same svijesti o sebi kao stvaralačkom biću. Time je učinjen još jedan značajan pomak u procesu njihovog psihološkog jačanja i rehabilitacije. Kroz ugodno druženje, djeca i mladi su izradili oko četrdeset divnih čestitki s različitim motivima koji su njihova asocijacija na Božić – ističu u koprivničkoj knjižnici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Dvije dame današnje su slavljenice!

Anastazija i Bosiljka današnje su slavljenice. Anastazija je prilagodljiva, prirodna, ambiciozna, poticajna, uredna, pustolovna, poletna, samostalna, vesela i simpatična osoba. Bosiljka...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×