9.3 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Međunarodna tjeralica

Interpol naredio policiji: Ovom Podravcu zaplijenite Mercedes, sad mu država mora platiti 5780 eura s kamatama
I

Zanimljivo je uopće kako je Ludbrežanin ostao bez auta.

Ne propustite

Nevjerojatna priča stiže nam iz Ludbrega. Naime, tamošnja je policija po nalogu slovačkog odjela Interpola preko hrvatske Uprave krim policije uzela Ludbrežaninu Mercedes C klase. Držali su auto na policijskom parkiralištu čak 21 mjesec, sve dok mu ga nisu morali vratiti. Vlasnik je na kraju tužio državu, a Sud nepravomoćno presudio kako mu se iz državnog proračuna mora platiti naknada štete od 5780 eura s kamatama.

Vlasnik je bez auta ostao 19. prosinca 2016. godine, a vratili su mu ga tek 6. kolovoza 2018. godina. Tužbu protiv države podnio je 29. srpnja 2020.

Interpol i krim policija

– Više puta sam ih tražio da mi vrate auto. Prilikom vraćanja sa mnom je bio sudski vještak koji je vozilo pregledao i napravio nalaz. Odmah smo s vozilom išli k majstoru. Upozorio sam nadležne da vozilo ide na popravak, a potom državno odvjetništvo i za naknadu štete. Htio sam to riješiti na miran način, no oni su odbili – rekao je vlasnik.

Kazao je kako je sudski vještak utvrdio da je prilikom čuvanja na policijskom parkiralištu nastala šteta od nešto više od 6000 eura zbog neodržavanja i lošeg konzerviranja vozila.  Dodao je i kako mu je pala vrijednost u iznosu otprilike 4700 eura.

mercedes interpol
Ilustracija: Depositphotos.com

Zanimljivo je uopće kako je Ludbrežanin ostao bez auta. Slovački Interpol kontaktirao je našu krim policiju, a sve zbog tamošnje auto kuće. Mercedes je bio na leasingu kod treće osobe, no on ga nije plaćao pa su raskinuli ugovor i kazneno ga prijavili jer auto nije vratio. Tu kreće potraga za vozilom. Kako se našao kod ovog Ludbrežanina nije jasno iz presude.

– On je u travnju 2016. kupio vozilo u Njemačkoj, u drugoj auto-kući za 15.800 eura. Dobio je prometnu dozvolu od zadnjeg vlasnika, opet neke sasvim druge osobe. Takav auto je i dovezao u Hrvatsku, ocarinio ga i registrirao. Kako slovačka tijela nisu još uvijek dostavila svu dokumentaciju u krim istrazi ludbreška policija morala mu je vratiti auto – navode u obrani i dodaju kako vlasnik mora znati da je tjeralica za autom još uvijek važeća i kako s njim ne smije napuštati zemlju jer će mu biti uzeto.

Vlasnik: Mislim, mogli su mi i ostaviti auto

Naravno, nisu se slagali s nalazom vještaka, tvrdeći kako ga je kupio za otprilike 15.000 eura, te da je na dan vraćanja njegova vrijednost bila veća i od 22.000 eura?! Usto, nisu se slagali ni s činjenicom da je auto toliko oštećen, ni kao da nije bio dobro čuvan.

– Mislim, mogli su mi ga ostaviti na raspolaganju, isto tako kao što su ga čuvali. Zabraniti izlazak iz zemlje i sve ok – odgovorio je vlasnik i dodao kako je nebitno je li u tijeku bio ili je završen kazneni postupak zbog tog auta jer je ovo tužba za naknadu štete.

Stoga je tražio oko 9840 eura naknade štete, a Sud je na kraju odlučio da mu država mora isplatiti 5780 eura. I to na temelju novog vještačenja drugog sudskog vještaka. Dio za gubitak vrijednosti auta Sud je odbacio. Državi sad preostaje žalba.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×