županijski crveni križ

Interventni tim potpora u Tranzitnom centru u Slavonskom Brodu

10:00h
0
Interventni tim // Foto: GD CK Koprivnica
Interventni tim // Foto: GD CK Koprivnica

‘Naši volonteri u Tranzitnom centru rade u Službi traženja te u mobilnim timovima na prihvatu i otpremi izbjeglica, pomažu pri podjeli odjeće, obuće i prehrambenih proizvoda te vode. Kako su u noćnim smjenama, rad im otežavaju izuzetno niske temperature proteklih dana’, poručili su iz koprivničkog Crvenog križa.

Druga smjena Županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije nalazi se u Slavonskom Brodu, u Tranzitnom centru gdje su potpora aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa u izbjegličkoj krizi.

U drugoj smjeni su volonteri, educirani članovi ŽIT-a Zvonimir Šašek i Robert Vulić iz Koprivnice, Miljenko Jagodić i Davor Japec iz Križevaca te Kristijan Kolarek, zaposlenik koprivničkog Crvenog križa. U Tranzitnom centru ostat će do petka, 29. siječnja.

“Naši volonteri u Tranzitnom centru rade u Službi traženja te u mobilnim timovima na prihvatu i otpremi izbjeglica, pomažu pri podjeli odjeće, obuće i prehrambenih proizvoda te vode. Kako su u noćnim smjenama, rad im otežavaju izuzetno niske temperature proteklih dana, no naše volontere to nije spriječilo, da četvorica iz prve smjene, odrade i drugu jednotjednu smjenu”, poručili su iz koprivničkog Crvenog križa.