MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

Ispitat će stavove učenika o pušenju, alkoholu i energetskim pićima te ih poučiti o zdravom životu bez sredstava ovisnosti

- Ovim programom želimo pripremiti djecu za samostalan i neovisan život u kojem će se moći oduprijeti životnim nedaćama u procesu svoga odrastanja te izabrati zdrave načine života bez sredstava ovisnosti - pojasnila je ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec. 

09:19h
0
Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski // Foto: Matija Gudlin

Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski priključit će se obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti provedbom programa prevencije ovisničkih oblika ponašanja Otvoreni kišobran. Ciljana populacija su učenici šestih razreda.

Mjesec borbe protiv ovisnosti traje od 15. studenog do 15. prosinca. U tom razdoblju provest će se inicijalni upitnik o stavovima i znanju učenika o pušenju i alkoholu te energetskim pićima te održati četiri radionice koje su primjerene uzrastu učenika.

Sadržaj radionica vezan je za produbljivanje znanja o štetnostima pušenja, pijenja alkoholnih pića i energetskih pića te jačanje samopouzdanja i životnih vještina učenika u rješavanju svakodnevnih problema. Učenici će moći iznositi svoja mišljenja te evaluirati kvalitetu svake radionice.

Program će se realizirati na satovima razredne zajednice. Voditelji programa, uz razrednike, bit će stručni suradnici škole i Centra za prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

– Ovim programom želimo pripremiti djecu za samostalan i neovisan život u kojem će se moći oduprijeti životnim nedaćama u procesu svoga odrastanja te izabrati zdrave načine života bez sredstava ovisnosti – pojasnila je ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec.