poticanje poduzetništva

Isplaćene nepovratne potpore u iznosu od 305 tisuća kuna

11:59h
0
"Prije ili kasnije do toga da će dio poljoprivrednika prijeći na isplativije kulture od pšenice, kukuruza, ječma i uljane repice", smatra Tomislav Babić // Foto: Ilustracija
Foto: Arhiva

Povrtlari su putem ove mjere mogli ostvariti potporu do 35 tisuća kuna ili maksimalno do 50 posto vrijednosti opreme.

Grad Đurđevac je i ove godine objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje razvoja poduzetništva kroz raspisanih 14 mjera. Za 29 zahtjeva isplaćeno je oko 305 tisuća kuna nepovratnih potpora.

Najčešća korištena mjera bila je poticanje ugradnje strojeva i opreme u maksimalnom iznosu do 10 tisuća kuna subvencije bez PDV-a, a veliki interes je privukla i mjera poticanja razvoja plasteničke proizvodnje povrća koja predstavlja veliki potencijal za razvoj đurđevačkog gospodarstva. Povrtlari su putem ove mjere mogli ostvariti potporu do 35 tisuća kuna ili maksimalno do 50 posto vrijednosti opreme.

Grad je ove godine u program dodao i mjere za poticanje socijalnog poduzetništva čime se udomiteljima starijih osoba olakšava nabava medicinske opreme i uređenje prostorija u kojima borave korisnici te su odobrena 2 zahtjeva za ovu mjeru.

čitam...