Plemenita ideja

Iva Funtek želi uljepšati dane teško oboljelim mališanima, a pomoći mogu svi: Razgovarala sam s mamama čija su dječica na odjelu i saznala što im nedostaje

Kako nam je rekla, bolnica je pristala na donaciju, a sada preostaje prikupljanje novca za kupnju uređaja i igračaka.

14:19h
0
Foto: Facebook

Iva Funtek, Dubrovkinja s đurđevačkom adresom, već je u našem kraju poznata po humanitarnim akcijama. Ovih se dana društvenim mrežama počela širiti njena ideja kojom bi se razvedrili dani mališana koji boluju od raka i smješteni su na KBC-u Rebro.


Naime, u suradnji s Križevčankom Livijom Jakopović želi djeci kupiti novi televizor, PlayStation i igračke, što bi nesretnim, teško oboljelim mališanima učinilo itekakvu razliku u njihovoj svakodnevici.

– Drage mame, prijateljice, kraljice, dugo sam razmišljala i osjećaji su prevladali. Znam da smo se svi istrošili prethodni mjesec, odradili i puno donacija, ali na red je došla jedna posebna akcija, koja me veže s jednom posebnom osobom koja više nije na ovome svijetu. Ona je svoje dane provodila na onkologiji KBC Rebro. David, Lorena, Lucija, Mio, puno mojih malih prijatelja su anđeli na Zemlji, a neki nas čuvaju odozgo s neba. I zato imam molbu za vas. U kontaktu sam s mamama čija su dječica ležala na odjelu i saznala sam što im nedostaje, kad smognu snage iz kreveta doći u dnevni boravak. Imaju samo TV i poneku igračku, pa imam u planu uzeti im karaoke set, PlayStation i slično da ih barem malo razveselimo. Velika srca za mala srca! Mame za djecu! – poslala je svoj apel Iva Funtek.

Kako nam je rekla, bolnica je pristala na donaciju, a sada preostaje prikupljanje novca za kupnju uređaja i igračaka.

Dosad je prikupljeno oko 1000 kuna, a svi koji su zainteresirani za to da pomognu malim pacijentima na KBC-u Rebro, mogu se obratiti Ivi Funtek putem Facebooka.

čitam...