Iva Lulić oživjela podravske legende, u subotu izložba u Molvama

07:47h
0
Jedna od fotografija Ive Lulić koja će biti izložena u Molvama

Podravina između mitova i legendi, naziv je izložbe poznate hrvatske fotografkinje Ive Lulić koja se u subotu pod pokroviteljstvom Općine Molve otvara u Galeriji Molvarskog likovnog kruga.

Poznata po svojim mahom bajkovitim ciklusima fotografija, fotografkinja Iva Lulić ovoga je puta inspiraciju za svoj novi ciklus fotografija pronašla u Podravini i svojim objektivom oživjela poznate podravske legende, mitove i narodne predaje. Ciklus fotografija nazvan „Podravina između mitova i legendi” ove će subote s početkom u 14 sati biti predstavljen u Galeriji Molvarskog likovnog kruga.

Foto: Iva LulićIzložba je nastajala dvije godine tijekom kojih su pred objektiv stali brojni Podravci i Podravke od onih najmlađih do najstarijih. Svi su oni uprizorili razne likove iz legendi poput one o Beloj ženi i posvećkarima i Šumskim deklama i vedima, vodenjacima, grabancijašima.

Fotografije u svim godišnjim dobima portretiraju i prirodne ljepote Podravine te tradicionalne ruralne arhitekture Molva, Đurđevca, Repaša, Peteranca i drugih podravskih sredina i promoviraju Podravinu kao turističku destinaciju bogate povijesti u kojoj je sačuvan suživot čovjeka i prirode.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Općine Molve.

čitam...