21.8 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
obiteljsko nasilje

Ivan (39) ženi priznao da ima ljubavnicu pa je mjesecima vrijeđao da je luda, glupa i bitanga, kćerima poručio da su mentalno poremećene na mamu
I

Na ženu se jednom prilikom 'istresao' i u automobilu, a usput je i slao poruke ljubavnici. Djeca su nakon toga bila tužna pa ih je ostavio na parkiralištu jednog dućana, no naknadno se po njih vratio

Ne propustite

Ivan (39) iz jednog sela u Podravini naći će se na optuženičkoj klupi, nakon što je protiv njega podignuta optužnica kojom ga se sumnjiči da je počinio nekoliko kaznenih djela prema supruzi, odnosno maloljetnim kćerkama, a sve to u periodu od srpnja do listopada prošle godine.

Prema riječima tužitelja, počinio je kazneno djelo protiv osobne slobode i dva kaznena djela protiv braka, obitelji i djece, odnosno bio je nasilan prema bliskim osobama, no to nasilje, naglasimo, nije bilo fizičke naravi.

Naime, svađe u obitelji počele su nakon što je Ivan supruzi, s kojom je u braku 14 godina, priznao da ima ljubavnicu, zbog čega su ti odnosi postali narušeni, odnosno napeti, a patila su i djeca, od kojih je starije krenulo u srednju školu. Ivan je supruzi priznao nevjeru u svibnju prošle godine te ju je od tada učestalo vrijeđao, govorio da je luda, glupa, psihički poremećena. Ugrožavao je i psihofizički razvoj djece, kojoj je, pak, govorio su radno sposobni invalidi, da si gledaju mamu kako je luda, a nekoliko se puta stisnutim rukama udarao po glavi, što je kod djevojčica izazvalo strah i plač.

Također, u rujnu je supruzi poručio da ne dira njegov mobitel, jer će je ‘hmoriti’, a nakon što je krajem tog istog mjeseca pokrenuo brakorazvodnu parnicu svoje verbalne napada prema supruzi još je intenzivirao. Govorio joj je da živi na njegov račun i da je bitanga, optužio ju je da mu je ukrala desetke tisuća kuna, a na nju se jednom prilikom ‘istresao’ i u automobilu, također, pred djecom, a usput je i slao poruke ljubavnici. Djeca su nakon toga bila tužna pa ih je ostavio na parkiralištu jednog dućana, no naknadno se po njih vratio.

Starija kći zatražila stručnu medicinsku pomoć

Bilo je i slučajeva kada ih je sve troje, uslijed napada bijesa, tjerao iz kuće, a jednom prilikom je starijoj kćerki poručio da je psihički retardirana i mentalno poremećena, baš kao i njezina mama. Tada joj je rekao da će ih sve ostaviti i otići živjeti ljubavnici, nakon čega je kći počela vrištati i mami je poručila da ga se boji. Bilo je to sredinom listopada. Tada je supruga sve prijavila policiji, rekla da je uznemirena i stresirana, pa je Ivan bio priveden.

Tijekom ispitivanja Ivan je poricao kaznena djela za koja je prijavljen, iako je rekao da imaju određenih problema u braku, odnosno da je supruzi priznao da ima drugu. Također, rekao je da djecu voli i da će uvijek biti uz njih te da ne osporava supruzi pravo jedne polovine bračne stečevine, iako kuća glasi na njega. Naveo je i to da ga je boravak u zatvoru izuzetno potresao, kao i smrt roditelja, koji su umrli u razmaku od šest dana, a to sve navelo ga je na analiziranje života i da je radio na sebi.

Ipak, njegovu obranu pobija materijalna dokumentacija i detaljni opis i okolnosti žrtava, koje su, također, dale svoj iskaz. Štoviše, zbog svega što se događalo starija kći zatražila je stručnu medicinsku pomoć, bila je tužna i depresivna, školske obaveze svela je na minimum, iako je prethodno bila odlična i upisala je željenu gimnaziju. To su primijetile i djelatnice Centra za socijalnu skrb, koje su napomenule da curice žele ‘starog tatu’ i da čak kleče pred anđelom prilikom molitve, kako bi bio onaj stari.

Temeljem svega navedenog, na sudu su optužnicu proglasili opravdanom i predložili da se Ivanu produlji mjera opreza. S druge strane, tužitelji traže jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju dvije godine, s time da bi ona djelomično bila uvjetna. Odnosno, Ivan bi osam mjeseci proveo iza rešetaka, a preostalih 16 neće se izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4. NL BJ-KC-VT

Borac uništio Čazmu s nadrealnih 11:0, Ferdinandovac izgubio pred svojim navijačima

Nakon što je jučer Tehničar iz Cvetkovca i matematički osigurao naslov prvaka 4. Nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, danas su preostale...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×