19 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PRIMIO SE POSLA

Ivan iz Kanade bio je pojačanje pri današnjoj podjeli graha: Ovdje ga dijelim prigodno, tamo hranim gladne i siromašne
I

- Tamo sam angažiran kao volonter oko podjele hrane gladnima koje je kapitalizam bacio na dno. Ovo ovdje izgleda malo bolje, nisu toliko ekstremne razlike, no tu sam par dana, pa možda ne vidim dobro.

Ne propustite

Podjela prvomajskog graha svake godine izazove veliki interes građana koji se tako barem jednom u godinu provuku i ne moraju o svom trošku pripremati ručak. Tako je bilo i danas. Podjela graha zahtjevan je posao, a oko ovog posla uvijek bude angažirana postava iz gradske uprave, gradskih tvrtki i Podravke. Ove godine ekipa je dobila i dodatni par ruku kao ispomoć. Gradonačelniku Mišelu Jakšiću, zamjenici Kseniji Ostriž, Ljiljani Šapini iz Podravke, Nataši Tetec iz Komunalca i brojnim drugima priključio se i volonter iz Kanade.

Ivan Stoiljković danas je u podne preuzeo svoju pregaču, svezao je oko vrata i prihvatio se šeflje.

U kratkoj pauzi ispričao nam je kako dolazi iz kanadskog Kingstona, a u Koprivnici trenutno boravi u posjetu rodbini.

– Od sestrične Petre čuo sam da se ovdje dijeli grah. Nisam znao da je to ovdje običaj pa sam se prijavio kako bi pomogao. I tamo dijelim grah, no za razliku od ove podjele koja je prigodna, a povod joj je praznik rada, tamo se dijeli povodom gladi i siromaštva – rekao nam je Ivan, oduševljen atmosferom koja je vladala pred gradskom tržnicom.

– Tu sam od podneva, nadam se da ću na kraju i probati grah. Ovaj je sigurno bolji nego kanadski, već se osjeti prema mirisu kobasica i špeka. Nakon podjele, malo Pana, malo kolača i više ništa nećemo raditi – otkrio nam je Ivan svoje planove, ali i viđenje situacije.

– Tamo sam angažiran kao volonter oko podjele hrane gladnima koje je kapitalizam bacio na dno. Ovo ovdje izgleda malo bolje, nisu toliko ekstremne razlike, no tu sam par dana, pa možda ne vidim dobro. Vidio sam ovdje jedno gradsko dvorište u kojem piše: Nacionalizam je zlo, smrt fašizmu, to je upravo taj pravi slogan za danas – kazao nam je na kraju Ivan te se vratio svom današnjem zadatku, punjenju tanjura za gladna usta.

Nenad Martinaga, Mišel Jakšić i Ivan Stoiljković
Ivanove ruke pri današnjoj podjeli 3500 porcija svakako su bile od velike pomoći
Koprivnička atmosfera ga je oduševila

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Đurđevcu

Picoki, pripremite maramice, Kerekeš teatar dolazi sa svojom novom predstavom “Babinjak”

Salve smjeha orit će se u nedjelju u Domu kulture u Đurđevcu. Naime, nova predstava Ljubomira Kerekeša, "Babinjak", nakon ožujske...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×