25.7 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ivan Lončarić osvojio peto mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu
I

Ne propustite

080722-loncaric-malaHrvatska juniorska reprezentacija u čijem sastavu je bio i hrvač Podravke Ivan Lončarić nastupila je na juniorskom Prvenstvu Europe koje se održalo u slovačkim Košicama od 15. do 20. srpnja.
Sastav kojeg je odredio trener reprezentacije je bio slijedeći: Ivan Lončarić (HK Podravka) u kategoriji 50 kg, Ivan Lizatović (HK Lokomotiva) u kategoriji 55 kg, Božo Starčević (HK Metalac) u kategoriji 66 kg, Mario Đok (HK Gavrilović) u kategoriji 74 kg, Siniša Hogač (HK Metalac) u kategoriji 96 kg i Marko Koščević (HK Metalac) u kategoriji 120 kg.
Hrvač Podravke Ivan Lončarić, unatoč silnim problemima uoči priprema i nastupa (ozljeda koljena te teško i mukotrpno skidanje potrebitih osam kilograma za nastup u kategoriji) svojim je zalaganjem i borbenošću te na kraju i ostvarenim visokim rezultatom ugodno je iznenadio klupske čelnike i trenera reprezentacije. Svoje prvo veliko natjecanje Ivan je okrunio odličnim petim mjestom u kategoriji do 50 kilograma.
Krenuo je s dvije pobijede i to nad reprezentativcem Njemačke, Marvin Schererom, tehničkim tušem u dvije runde, rezultatima 6:0, 5:0 da bi u tri runde u borbi 1/4 finala rezultatima 6:0, 0:2, 1:1 pobijedio reprezentativca Mađarske Davida Borsosa. Polufinalnu borbu othrvao je i izgubio na bodove u dvije runde (0:3, 1:1) od ruskog predstavnika Yafunyaev Aliulla. U borbi za odličje brončanog sjaja Ivan je hrvao sa reprezentativcem Azerbejđana, Babashov Khurshuduma od kojeg je nažalost vrlo tijesno izgubio na bodove u dvije runde, rezultatima 0:3, 2:2.
Od ostalih rezultata reprezentativaca Hrvatske Božo Starčević osvojio je peto mjesto, Siniša Hogač i Mario Đok bili su sedmi, Ivan Lizatović osmi, a Marko Košćević jedanaesti.
Hrvatska reprezentacija ukupno je ostavila vrlo dobar dojam i postigla solidan uspjeh osvajanjem ekipnog 8. mjesta u konkurenciji 30 zemalja sudionica juniorskog Prvenstva Europe u Košicama. Iza Hrvatske ostalo je mnogo zemalja koje imaju puno veću bazu hrvača, puno veće financijske mogućnosti te koje puno više ulažu u hrvanje, tako da je time i uspjeh Hrvatske još veći.
Oduševljenje ne treba kriti, ovo je bilo prvo veliko Ivanovo natjecanje, a obzirom da je u ovoj godini prošao tek dvoje prave pripreme od čega bazične sredinom mjeseca siječnja i tehničko-taktičke dva tjedna uoči natjecanja, pravu priliku i mogućnost osvajanja odličja s ovakvih natjecanja može se očekivati tek slijedeće godine jer Ivan s obzirom na godište (1989.) još slijedeće godine ima pravo nastupiti na juniorskom prvenstvu Europe. Zaključno ovaj rezultat, a i rezultat Sandra Frankola (9. mjesto) na kadetskom prvenstvu Europe u Latviji je kruna šestogodišnjeg rada Hrvačkog športskog kluba Podravka.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virovska prkačijada

FOTO Najprkač je onaj iz Koprivničkih Bregi, nagrađena i najbolja tacna i najljepši štand

Poznati su dobitnici nagrada na ovogodišnjoj Virovskoj prkačijadi. Najuređeniji štand ima Društvo žena Novigrad Podravski, dok su se nagradom za...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×