5.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Bizarna svađa u saborskim klupama

Ivan Pernar i Jadranka Lakuš u saboru se zakačili oko guzica, Lakuš: Počeo je urlati da je moja velika, Pernar: Tri-četiri puta joj je veća od moje
I

Lakuš napominje kako je taj dan bilo sve podređeno djeci i njihovom glasu, u Saboru su sjedili ministri i drugi političari, državni tajnici, pravobraniteljice za djecu s invaliditetom, no Pernar je jedini koji je radio ekscese.

Ne propustite

Na Međunarodni dan djeteta, hrvatskom Sabornicom zavladala su djeca obilježavajući na svečani, ali i vrlo demokratski način 30 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta.

U saborske klupe u pratnji svojih voditelja, sjela su mnogobrojna djeca, a među njima bili su i Matija Šimek i Paola Ferenčić iz Dječjeg gradskog vijeća Koprivnica, te predsjednica DND Koprivnica Jadranka Lakuš.

No, nije sve ipak bilo idilično niti su djeca bila konstantno u prvom planu, kako je to trebalo biti i kako je oduvijek bilo, krivac tomu je, kako kaže Jadranka Lakuš, Ivan Pernar.

Željko Lacković
Jadranka Lakuš // Foto: Ivan Brkić

– U najsvečanijem dijelu sjednice koja je posvećene samo djeci i njihovoj riječi i u trenutku kada je žena koja je napravila čuda za djecu u Hrvatskoj, dobila nagradu za životno dijelo, Pernar je počeo pričati o svojim osobnim problemima i činjenici da ne da cijepiti svoju djecu te nastavio s drvljem i kamenjem po Centru za socijalnu skrb i ne znam ni ja što sve ne – objašnjava nam Jadranka Lakuš.

Nakon što je sjednica završila, Lakuš je prišla Pernaru i napomenula mu da ga može biti sram što je svečanu sjednicu iskoristio za svoju promociju te je upitala djecu žele li se doista slikati s čovjekom koji je na takav loš način nastupio na sjednici.

– Počeo je urlati na mene i psovati mi, napao me da paradiram po Saboru na što sam mu rekla da za razliku od njega koji se brine za svoju guzicu, ja sam došla danas u Sabor štiti dječja prava te se okrenula i otišla. Na to je on počeo urlati da je moja guzica velika i da je veća od njegove – objašnjava Lakuš te napominje da je ona za razliku od njega taj dan u Sabor došla volonterski, dok je on pobrao svoju naknadu.

Lakuš napominje kako je taj dan bilo sve podređeno djeci i njihovom glasu, u Saboru su sjedili ministri i drugi političari, državni tajnici, pravobraniteljice za djecu s invaliditetom, no Pernar je jedini koji je, kako Jadranka kaže, radio ekscese i svoj osobni problem je htio nametnuti svima okupljenima na sjednici posvećenoj djeci.

Foto: Matija Gudlin
Ivan Pernar // Foto: Matija Gudlin

Meni je samo žao što možda nisam izabrala neku pristojniju riječ, ali u tom trenutku mi je na pamet pala upravo ta riječ, a on je seksistički navalio na mene i vrijeđao moje fizičke osobine, a ja nisam aludirala na njegove fizičke osobine – govori Jadranka te nam objašnjava kako tomu ipak neće davati veliku pažnju jer smatra da je Pernar tip čovjeka koji se hrani ovakvim ekscesima.

Pernar se o incidentu očitovao na svom Facebook profilu, gdje nije porekao svađu i aludiranje na veličinu pozadine.

– Grupa djece prišla mi je sa željom da se slikaju. Tada je došla jedna žena koja me evidentno nije mogla smisliti i počela je napadati djecu zbog toga što se slikaju sa mnom. Pitala ih je zar ćete se slikati s njim, a ja sam joj odgovorio “Pa naravno da hoće”. To joj je bilo jako mrsko i krenula je u osobni napad na mene. Rekla je “On vam samo gleda svoju guzicu”. Zamislite, netko tko je gost u saboru vrijeđa saborskog zastupnika. Kada sam to čuo, rekao sam “Gospođo, koliko vidim, Vaša guzica je puno veća od moje, odokativno je tri do četiri puta veća. Ako netko gleda samo svoju guzicu, po veličini se vidi tko više misli na nju” – opisao je Pernar

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fešta

[FOTO/VIDEO] KONCERT ZA PAMĆENJE Jole napunio dvorište Starog grada, Đurđevčani pjevali sve hitove

"Nosi mi se bijela boja", "Tijelo ko remek djelo" samo su neki od hitova popularnog Joleta koji su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×