22.1 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dobili još novaca

Ivančani bi do rujna mogli imati novi vrtić, Vrabelj: Izgradit ćemo ga za tri mjeseca, ono što nam bude ‘sfalilo’ riješit ćemo iz kredita
I

Uz postojeći dječji vrtić koji će i dalje ostati aktivan, na području općine bit će tako opremljene ukupno tri vrtićke i dvije jasličke skupine, što će, kako načelnik kaže, biti dovoljno da se upišu sva djeca iz područja općine

Ne propustite

Još jedna lijepa vijest stigla je u Općinu Koprivnički Ivanec, a radi se dodatnim sredstvima odobrenima za izgradnju novog dječjeg vrtića. Iznos od 33.180,70 eura dobiven je preko projekta prijavljenog na Javni poziv za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi.

Podsjetimo, u studenom prošle godine općina je dobila 4,1 milijun kuna za izgradnju spomenutog vrtića, a preračunato u eure radi se o iznosu od 544.694,41 eura.

Odobrenom potporom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje dodatno je osiguran još jedan dio financijskih sredstava potrebnih za izgradnju vrtića.

– Drugi tjedan bi trebao doći ugovor iz ministarstva da potpišemo ugovor za dobivena četiri milijuna kuna, a nakon toga idemo na raspisivanje javne nabave. Nadam se da bi već u travnju ili svibnju počeli radovi, dok se ta procedura javne nabave obavi – rekao je za ePodravinu načelnik općine, Zoran Vrabelj.

Zoran Vrabelj
Zoran Vrabelj // Foto: Ivan Balija

Podsjetimo, vrijednost cjelokupne dokumentacije i izgradnje je oko devet milijuna kuna, a s dodatno odobrenom potporom preko projekata, Općina je za izgradnju dobila sveukupno više od 4,3 milijuna kuna.

– Ostatak ćemo pokušati dobiti preko državnih natječaja koji će biti raspoloživi. Ako toga ne bude ostatak ćemo dati iz vlastitih sredstava, a ono što nam bude ‘sfalilo’ budemo iz kredita riješili – pojasnio je Vrabelj te dodao kako je njegov plan, kao i njegova želja, da vrtić bude izgrađen do početka školske godine 2023./2024. pošto se radi o montažnom vrtiću.

– Gradnja ne bi trebala biti duža od tri mjeseca ako ne bude nepredviđenih okolnosti. Nadam se da će biti gotov do rujna, a ako se produži na listopad ili studeni, roditelji će se, nadam se, strpjeti zaključio je Vrabelj.

Ovako bi vrtić trebao izgledati // Foto: Općina Koprivnički Ivanec

Ovim projektom izgradit će se novi dječji vrtić za dvije nove vrtićke i jednu novu jasličku skupinu. Uz postojeći dječji vrtić koji će i dalje ostati aktivan, na području općine bit će tako opremljene ukupno tri vrtićke i dvije jasličke skupine, što će, kako načelnik kaže, biti dovoljno da se upišu sva djeca iz područja općine.

Spomenimo na kraju, novi vrtić bit će smješten kraj planirane nove škole i školske dvorane, a sa suprotne strane malog nogometnog igrališta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ivanje u Kalinovcu

FOTO/VIDEO Zabavljali se u Kalinovcu uz nastupe KUD-ova, druženje i bogat program

KUD Grgur Karlovčan iz Kalinovca, Općina Kalinovac te Turistička zajednica područja Dravski peski i ove su godine organizirali tradicionalnu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×