21.2 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
veliki planovi i radovi

Ivančani dobivaju igralište s umjetnom travom i reflektorima, u planu je i izgradnja tribine s novim sportskim objektom
I

Radovi uključuju prostorije za momčadi, suce i sutkinje odvojeno, za delegata, veliku prostorija za sastanke, čajnu kuhinju, muški i ženski wc, wc za osobe s invaliditetom, tribine sa 150 natkrivenih i isto toliko nenatkrivenih mjesta

Ne propustite

Radno bi idućih nekoliko godina trebalo biti u Koprivničkom Ivancu, a koristi od tih radova trebali bi, prije svih, imati nogometaši tamošnje Sloge, svi oni koji dolaze na njihove utakmice, ali i općenito mališani. Naime, na ivanečkom igralištu uskoro počinje izgradnja novog malonogometnog igrališta s umjetnom travom i reflektorima, u sklopu kojih će se napraviti i rekonstrukcija krovišta na postojećem objektu.

Međutim, nakon toga uslijedit će nešto veći, a sukladno tome i skuplji radovi, o kojima se pričalo prije nekoliko godina, a koji uključuju izgradnju potpuno novog objekta sa svim pripadajućim sadržajima, odnosno prostorijama, te tribinu za do 300 gledatelja. Potvrdio nam je to i prvi čovjek općine, Zoran Vrabelj, koji je nedavno u načelničkoj fotelji zamijenio Marija Švegovića.

Novi objekt i tribina gradili bi se na nasipu uz klupe za rezervne igrače

Upravo on je, u društvu Branka Slatine, predsjednika Sloge, ovih dana potpisao Ugovor za izradu projektno–tehničke dokumentacije za izgradnju novog sportskog objekta, za koju je zadužen “Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Igor Kolar” iz Koprivnice. Vrijednost izrade dokumentacije iznosi gotovo 140 tisuća kuna, u što je uračunat i PDV.

Foto: Ivan Balija
Navijači Sloge utakmice će u budućnosti gledati s tribine, a ne ispod strehe dotrajalog objekta // Foto: Ivan Balija

Novi objekt i tribina, kako su nam pojasnili Vrabelj i Slatina, gradili bi se na postojećem nasipu uz klupe za rezervne igrače, a ovisno o brzini izrade dokumentacije, prijavili bi ga na fondove iz Europske unije još ove godine.

– Međutim, rok za mjeru na koju bismo se prijavili je prilično kratak i traje do kraja rujna ako se ne varam. Ako se Kolar požuri to bi bila idealna kombinacija. Ako ne, pričekat ćemo sljedeću godinu ili ćemo možda kroz nekoliko faza sami krenuti u radove. To bi onda potrajalo četiri-pet godina, ali dobili bismo ono što već godinama priželjkujemo. Taj objekt bit će po svim standardima koje od nas traži HNS. Znači, radovi uključuju prostorije za momčadi, suce i sutkinje odvojeno, za delegata, veliku prostorija za sastanke, čajnu kuhinju, muški i ženski wc, wc za osobe s invaliditetom, tribine sa 150 natkrivenih i isto toliko nenatkrivenih mjesta – objasnio nam je Vrabelj i otkrio da se vrijednost istih kreće između tri i četiri milijuna kuna.

Građevinsku dozvolu već imali pa zbog politike sve palo u vodu

Zanimljivo, isti su bili planirani i prije nekoliko godina. Dokumentacija bila napravljena, izdana je bila i građevinska dozvola, ali dogodila se klasična hrvatska priča, kako to kaže Slatina, i sve je propalo, a građevinska je istekla. Stoga su bili primorani raditi novi projekt.

Nk Sloga - Nk Bratstvo
Na nasipu iza ograde niknut će nove prostorije s tribinom // Foto: Ivan Brkić

– Što drugo reći nego da nam je politika stala na put. Krenuli smo s planovima, koje ćemo, vjerujem, napokon završiti. Osam godina sam ovdje, šest godina zalažem se za ove promjene i nadam se da ću ih napokon doživjeti – naglasio je Slatina.

Dodao je kako su promjene i više nego potrebne, jer su prostorije koje trenutno koriste u jako lošem stanju.

Izgradnja igrališta trebala bi početi do kraja godine

– Krajnje je vrijeme da općina dobije jedan reprezentativan sportski objekt. Ovo što sad imamo je u jako lošem stanju, možda najlošijem u regiji. To je nešto adaptirano, friško ofarbano, ali to nije to i toga su svi svjesni – zaključio je Slatina.

No, kako smo napisali u početku teksta, prije izgradnje novih prostorija i tribine, Ivančani će dobiti novo malonogometno igralište s umjetnom travom i reflektorima, koje će se nalaziti iza gola bližeg trenutnim prostorijama. Također, ti radovi uključuju i rekonstrukciju krovišta na postojećem objektu.

Zoran Vrabelj, načelnik Koprivničkog ivanca, ima velike planove vezane uz igralište

– Za to sve potrebne papire imamo. Raspisali smo natječaj za javnu nabavu za izgradnju malonogometnog igrališta s popratnim sadržajima i vjerujem da ćemo kroz mjesec-dva, a svakako do kraja godine, krenuti u te radove. Dobili smo od resornog ministarstva 288.000 kuna za taj projekt, a kompletna vrijednost je malo manja od milijuna kuna i taj ostatak ćemo mi pokriti – poručio je za kraj općinski načelnik Vrabelj.

Slatina: Pokrećemo školu nogometa, bez nje nema budućnosti

Jednog dana kada se izgradi novi sportski objekt, stari se neće rušiti, jer u općini i klubu imaju velike planove. Kako nam je rekao Branko Slatina, postojeći objekt koristit će mališani iz škole nogometa, koju uskoro namjeravaju pokrenuti. Inače, isto nam je prije desetak dana rekao i trener Kunovčana, Dejan Zrinski, što je samo znak da su se u općini ozbiljno uhvatili u koštac s ovim problemom.

– Osnovat ćemo udrugu, ispoštovati sve tehničke uvjete i organizirati strukovni dio. Htjeli bismo imati što više kategorija, odnosno animirati što više djece s područja naša četiri sela. Ali vrata će biti otvorena svima, i mališanima iz ostalih sela i svima onima koji gravitiraju prema Koprivničkom Ivancu. Bez te škole nogometa nema budućnosti, jer se trenutno previše oslanjamo na igrače izvana, ali to je nešto s čime se bore mnoga sela. Međutim, uskoro ćemo riješiti taj problem i u budućnosti ćemo imati drugačiju politiku – otkrio nam je Slatina.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×