6.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
klub slatko srce

Ivanečki učitelji učili kako pristupiti učenicima oboljelima od dijabetesa
I

Osnovnu školu Koprivnički Ivanec polazi jedno dijete oboljelo od dijabetesa tipa 1, a na predavanju je Miroslav Kanisek objasnio njegove specifične životne potrebe tijekom boravka u školi

Ne propustite

Učitelji Osnovne škole Koprivnički Ivanec prije nekoliko dana prisustvovali su zanimljivom predavanju. Naime, voditelj Kluba dijabetičara „Slatko srce“ Miroslav Kanisek, učio ih je kako raditi s učenicima oboljelima od dijabetesa.

Kako pišu u priopćenju, Kanisek ima mnogo iskustva, stoga 29 članova Učiteljskog vijeća, koji su pratili predavanje, više neće imati nedoumica vezanih uz rad s inzulinski ovisnom djecom i ostalim potrebama učenika oboljelih od dijabetesa.

Inače, klub „Slatko srce“ djeluje pri Društvu Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a okuplja 20-ak djece i mladih odoljelih od dijabetesa. U Klub su uključeni i njihovi roditelji, a zajednički cilj im je osvijestiti sugrađane o ovoj bolesti te se izboriti za suvremene načine praćenja i liječenja dijabetesa.

Osnovnu školu Koprivnički Ivanec polazi jedno dijete oboljelo od dijabetesa tipa 1, a na
predavanju je Miroslav Kanisek objasnio njegove specifične životne potrebe tijekom boravka u školi. Osim što su učitelji savladali osnovna znanja o inzulinski ovisnom dijabetesu, koji nije uzrokovan prehranom niti smanjenom aktivnošću već ima genetsku predispoziciju, na predavanju su učili o simptomima hiperglikemije i hipoglikemije.

Stanja niske odnosno visoke razine glukoze u krvi imaju štetan učinak na zdravlje te se u oba slučaja mora djelovati, a za pravovremeno prepoznavanje potrebno je razumijevanje učitelja koji rade s djetetom oboljelim od dijabetesa. Učitelji su naučili da se u prvome slučaju djetetu mora omogućiti uzimanje hrane, a u drugom slučaju uzimanje inzulina.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

parlamentarni izbori

Evo kako su glasali Koprivnica, Križevci i Đurđevac

Državno izborno povjerenstvo obradilo je 99,79 posto biračkih mjesta, a relativni je pobjednik HDZ, iako je teško prognozirati tko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×