9.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Mreža nezavisnih lista

Ivica Suvalj: Tko će otplaćivati 27 milijuna kuna kredita za Pevec? Grad će morati prodavati imovinu, dizati cijene ili smanjiti plaće
I

Dodao je i da će se kredit otplaćivati do 2027. godine, a da će biti potrebno još prodaja gradske imovine ili drugih načina stjecanja financijskih sredstava.

Ne propustite

Mreža nezavisnih lista uputila je gradonačelniku Mišelu Jakšiću pitanja u vezi kredita za Pevec, koji prema njihovom mišljenju ostaje visjeti u zraku nakon što je Komunalac razdvojen na više tvrtki.

Konkretno, zanima ih kome će pripasti otplata kredita teškog 27 milijuna kuna za Pevec nakon razdvajanja gradskog komunalnog poduzeća Komunalac te iz kojih izvora će nove tvrtke pokrivati povećane troškove poslovanja.

– Prije tri godine, gradska vlast je odlučila da se Koprivnica sport, Koprivničke ceste i Trg pripoje Komunalcu, a time i svi njihovi dugovi koji su u tom trenutku iznosili 52 milijuna kuna. Taj potez opravdavali su boljom povezanošću, jedinstvenim upravljanjem, efikasnijim poslovanjem, smanjenjem troškova, povećanjem likvidnosti i solventnosti, pribavljanjem sredstava iz fondova EU te efikasnijim korištenjem kadrovskih i tehničkih potencijala. Na sjednici Gradskog vijeća tada sam jasno rekao da će u vrlo skoroj budućnosti doći do kolapsa sustava. Sada, s tri godine odmaka, gotovo da ništa od navedenog nisu odradili, osim prodali plinski biznis koji je jedini donosio dobit. Postavljam pitanje i tražim jasan odgovor građanima Koprivnice, koji dio od navedenih ciljeva je ostvaren, osim povećanja ljudskih potencijala kroz zapošljavanje o čijem načinu ovih dana otvoreno progovaraju čak i oni koji su gradsku vlast i politički podržavali – upitao je vijećnik Ivica Suvalj te dodao da su vladajući umjesto ušteda samo koristili mogućnost odgode početka otplate kredita za Pevec od 27 milijuna.

Dodao je i da će se kredit otplaćivati do 2027. godine, a da će biti potrebno još prodaja gradske imovine ili drugih načina stjecanja financijskih sredstava.

– Od lani, svako tromjesečje u Komunalac dolaze rate kredita teške oko 90.000 eura i tako će biti sve do 2027. godine. Usprkos utješnim tonovima gradonačelnika Jakšića da će sve biti u redu, smanjeni prihodi nakon prodanog plinskog biznisa jasno pokazuju da će vlast ili morati prodati još nešto od vrijedne gradske imovine ili podići cijene usluga ili smanjiti plaće i broj zaposlenih. Građane zanima što su odučili jer do sada sigurno imaju sve potrebne simulacije – zaključio je Suvalj.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×