16.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zelena čistka

Iz grada pozivaju sve građane da se pridruže akciji za ljepši grad
I

Akcija će se održati u subotu 8. travnja, s početkom u 10 sati i to na tri lokacije.

Ne propustite

Grad Koprivnica i ove godine u suradnji s Hrvatskim šumama i ostalim udrugama organizira i poziva građane da se pridruže globalnoj akciji za ljepši okoliš Zelena čistka.

Akcija će se održati u subotu 8. travnja, s početkom u 10 sati i to na tri lokacije.

Prva lokacija nalazi se sjevernom, rubnom dijelu grada Koprivnice, na spojnom putu od Ulice Ivana Česmičkog prema Ivanjskoj cesti. Okupljanje sudionika bit će na parkiralištu gradskog groblja odakle će se pješice krenuti do lokacije za čišćenje.

Druga lokacija je šuma Dugačko brdo u kojoj će se čistiti dvije lokacije, a okupljanje je kod prve šumske barake.

Treća lokacija definirana je u organizaciji Mjesno odbora Bakovčica, čiji su članovi pokazali inicijativu da očiste rubne dijelove svog naselja.

Akcija čišćenja pokrenuta je 2011. godine i to na inicijativu udruga Planinarsko društvo BILO, Planinarsko društvo PECEV, Izviđači Kamengrad, Biciklistički klub ROTOR, Pčelarska udruga LIPA Koprivnica, udruga Kopriva, CIVS Croatia. Projekt je pokrenut u suradnji sa Šumarskim društvom.

Godinu dana kasnije nastala je Zelena čistka kao svjetski pokret za ljepšim okolišem, a u Hrvatskoj ju je pokrenula udruga Žmergo iz Istre. Oni su krovna organizacija koja vodi projekt i okuplja lokalnu samoupravu i organizacije civilnog društva u akciji „Očistimo Hrvatsku u jednom danu“.

U akciju su se aktivno od samih početaka uključili Grad Koprivnica te Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Koprivnica.

Kroz sedam godina otkako se akcija provodi u njoj je sudjelovalo 727 volontera, a sakupljeno je oko 44.553 kilograma raznog smeća.

Cilj akcije je podizanje svijesti građana o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada te važnosti očuvanja okoliša.

Plakat
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×