9.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Iz gradskog proračuna za financiranje udruga 400.835 kuna
I

Ne propustite

Prema prijedlogu Povjerenstva za udruge Grada Koprivnice, ove godine iz gradskog proračuna bi se za programe udruga trebalo izdvojiti 400.835 kuna. Prema riječima predsjednice Povjerenstva Željke Vulić, za projekte iz područja zdravstva i socijalne skrbi dodijeljena su sredstva u iznosu 50.850 kn; za rad udruga žena 17.000 kn; za programe odnosno projekte za djecu i mlade oko 131.000 kn, za programe i projekte udruga proizašlih iz Domovinskog rata 38.700 kn te za ostale programe 163.000 kn.

Navedeni prijedlog izazvao je oštru reakciju koprivničkog HSP-a.

– Izražavamo negodovanje, ali i zabrinutost. Naime, u navedenom prijedlogu za udruge proizišle iz Domovinskog rata, odnosno njihove projekte planira se izdvojiti svega 38.700 kuna, što je naspram prošlogodišnjih 71.378,92 drastično umanjenje. Uskraćivanje sredstava dotaklo je i ostale udruge, ali ipak ne u tolikom razmjeru. Upozoravali smo na štetni i vrlo sumnjivi projekt Sveučilišta Sjever. (…) Iznos od 50 milijuna  kuna koji je samo do sada Grad Koprivnica izdvojila za taj nerealni projekt, kao i prošlogodišnji manjak u gradskom proračunu od 11,5 milijuna kuna, pobuđuju opravdanu sumnju da  je ovaj udar na organizacije civilnog društva, jedna od onih nepopularnih, ali prokušanih mjera, da se samo odgodi neodrživost normalnog funkcioniranje grada – navodi se u priopćenju koprivničke podružnice HSP-a kojeg potpisuje povjerenik Branimir Begović.

Inače, povjerenstvo je razmatralo 224 programa koje je kandidiralo  79 udruga. Kako je navela Željka Vulić, svi programi nisu prihvaćeni, a glavni kriterij kod odabira bio je njihova kvaliteta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA HRL SJEVER ŽENE

Pitomačanke upisale petu uzastopnu pobjedu

Rukometašice Pitomače stigle su do pete uzastopne prvenstvene pobjede, a u 15. kolu Druge hrvatske lige Sjever slavile su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×