6.8 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ne nasjedajte

Iz HNB-a upozoravaju na pokušaje prevare, telefonski nude prigodne kovanice za visoku cijenu
I

Ne propustite

Hrvatska narodna banka upozorava kako je zaprimila informacije od građana o pozivima nepoznatih osoba koje se predstavljaju kao zaposlenici HNB-a i traže od njih da provjere serijske brojeve svojih euronovčanica.

Tvrde da su euronovčanice krivotvorine te nude da će za njih obaviti zamjenu. Građani su prijavili i telefonske pozive u kojima ih se poziva na kupnju prigodnih eurokovanica po cijeni znatno višoj od nominalne.

– Naglašavamo da Hrvatska narodna banka ne obavlja zamjenu gotovog novca na način da njezini zaposlenici zovu telefonski građane radi provjere podataka ili da ih posjećuju u njihovim domovima i zamjenjuju novčanice. Isto tako, zaposlenici HNB-a ne zovu telefonski građane da ponude prodaju numizmatičkih izdanja – navode iz HNB-a.

Radi sprječavanja ovakvog oblika prevara pozivaju građane na oprez te da navedene slučajeve svakako prijave Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Javnost se može upoznati s detaljnim opisom postupaka provjere zaštitnih obilježja euronovčanica putem edukativne internetske stranice Hrvatske narodne banke, a upit vezan uz prepoznavanje krivotvorenih novčanica ili kovanica može se poslati na e-adresu: hrncc@hnb.hr.

Građani informacije o mogućnosti kupnje numizmatičkih izdanja Hrvatske narodne banke mogu dobiti osobnim dolaskom na prodajno mjesto – blagajnu HNB-a na adresi Račkoga 5 u Zagrebu, narudžbom na e-adresu: numizmatika@hnb.hr i putem telefona 01 4564500 te službenih mrežnih stranica HNB-a i Hrvatske kovnice novca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Špica

Kako dobar look! Sviđa nam se sve na njoj, hlače i jakna su top, a jedan detalj obara

Iako je subota prošla u znaku sivih oblaka, sramežljivo sunce u prijepodnevnim satima pokazalo je svoju moć i "namamilo"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×