6.8 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Građanska inicijativa

Iz inicijative Glas za njuškica spas prikupili dovoljan broj potpisa za gradnju novog azila, sterilizaciju pasa i čipiranje te traže od Jakšića da sve sprovede u djelo
I

Smatraju da su zahtjevi realni i apeliraju na gradsku vlast da ih prihvati.

Ne propustite

Građanska inicijativa Glas za njuškica spas danas je na konferenciji za novinare objavila kako su prikupili zadovoljavajuć broj potpisa, točnije njih 2512, građana Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

Ovom inicijativom od gradonačelnika Koprivnice traže sterilizaciju svih pasa od prvog siječnja iduće godine, provjeru i čipiranje svih pasa na području grada do kraja ove godine te izgradnju odgovarajućeg azila do kraja 2019. godine, koji bi radio na javan i transparentan način uz kontrolu zaštitnika životinja.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Obzirom na odredbe zakona o referendumu i drugim oblicima sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne regionalne samouporave, sve ovo navedeno tražimo od gradonačelnika Mišela Jakšića – rekla je Maja Gašparić.

Građani mogu donositi i svoje prijedloge lokalnoj i regionalnoj vlasti.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Predstavka mora biti potpisana i na njoj mora biti navedeno ime i prezime građana koji je potpisuju i njihov osobni identifikacijski broj. Tijelo lokalne samouprave dužno je u primjerenom roku odgovoriti građanima koji su predstavku podnijeli, a mogu ih podnositi građani koji imaju biračka prava – rekao je Paša.

Očekuju da će gradonačelnik Jakšić pripremiti odgovarajuće odluke te ih uputiti Gradskom vijeću na usvajanje i zatim ih obavijestiti  o ishodu glasovanja.

Smatraju da su zahtjevi realni i apeliraju na gradsku vlast da ih prihvati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Špica

Kako dobar look! Sviđa nam se sve na njoj, hlače i jakna su top, a jedan detalj obara

Iako je subota prošla u znaku sivih oblaka, sramežljivo sunce u prijepodnevnim satima pokazalo je svoju moć i "namamilo"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×