u večernjim satima

Iz koprivničke bolnice u čarapama odšetao pacijent, tražila ga policija, ravnatelj Devčić: Tražit ću očitovanje

Sreća u nesreći je što je pacijent sretno vraćen nazad u bolnicu gdje mu je pružena potrebna medicinska skrb.

12:37h
0
Glavni ulaz u bolnicu // Foto: Sanjin Bojić

Krajnje neobičan slučaj dogodio se jučer u koprivničkoj Općoj bolnici.


Jučer navečer, oko 20.30 sati, iz bolnice je otišao jedan pacijent, što je izazvalo strku među bolničkim osobljem. Pacijent je u čarapama i pidžami lutao oko bolnice oko pola sata, sve dok ga pozvani policijski službenici nisu vratili nazad.

– Jučer, 1. ožujka, u večernjim satima iz zdravstvene ustanove udaljio se muškarac, koji je po pronalasku vraćen u zdravstvenu ustanovu – kratki su bili iz policije, ne želeći otkrivati više detalja.

Pacijent je, kako doznajemo, izašao kroz glavni ulaz u bolnicu, na kojem se od kada je pandemije, obavlja sav protokol dolaska pacijenata i posjetitelja koji tamo nose stvari za svoje bližnje u bolnici.

Kontaktirali smo ravnatelja bolnice Matu Devčića kako bismo pokušali doznati više detalja. Zanimalo nas je kako je je pacijent izašao iz bolnice, makar nakratko, kad je na ulazu zaštitar koji pazi na sve Covid regulacije te pušta pacijente unutra, ali i van.

– Pacijent je izašao nakratko van, zdravstveno osoblje ga je pronašlo i vraćen je nazad. Sve ostalo ću vam odgovoriti nakon traženja očitovanja sudionika događaja – poručio je ravnatelj koji će tako tražiti da mu se detaljno obrazlože sve činjenice nemilog događaja.

Sreća u nesreći je što je pacijent sretno vraćen nazad u bolnicu gdje mu je pružena potrebna medicinska skrb.

 

čitam...