27.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Podrška

Iz ministarstva stiže novih 2,5 milijuna kuna za brojne projekte diljem županije
I

Uključeni su projekti općina Koprivnički Ivanec, Novigrad Podravski, Đelekovec, Podravske Sesvete i Kalinovac, kao i Grada Đurđevca te Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo je novih 2.546.000 kuna za sufinanciranje sedam projekata iz Koprivničko-križevačke županije, po Programu podrške regionalnom razvoju za 2017. godinu.

Uključeni su projekti općina Koprivnički Ivanec, Novigrad Podravski, Đelekovec, Podravske Sesvete i Kalinovac, kao i Grada Đurđevca, a što se tiče Koprivničko-križevačke županije odobrena je rekonstrukcija postojeće škole i kotlovnice, dogradnja knjižnice i zbornice te nadogradnja spremišta u Molvama.

Osim rekonstrukcije škole u Molvama, gradit će se pješačko-biciklistička staza u Koprivničkom Ivancu, modernizirati javna rasvjeta u Novigradu Podravskom, urediti zelene površine i igralište u Đelekovu. U Podravskim Sesvetama izgradit će se nogostup, u Kalinovcu će se obnoviti ulaz u zgradu općine, a u Đurđevcu rekonstruirati i energetski obnoviti vrtić Maslačak.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo što su u Županiju ponovno stigla sredstva, nakon što je prije tjedan dana isto Ministarstvo odobrilo 4,2 milijuna kuna po Programu održivog razvoja lokalne zajednice.

– Ono što treba istaknuti je da su prihvatljivi prijavitelji bile jedinice lokalne samouprave s indeksom razvijenosti III. skupine i  jedinice područne samouprave iz I. skupine, a sredstva su bila namijenjena za radove na obnovi, sanaciji, izgradnji, rekonstrukciji, adaptaciji, dogradnji i modernizaciji objekata čija realizacija doprinosi povećanju standarda komunalnih i socijalnih usluga te povećanju razine gospodarske infrastrukture – kazao je župan Koren.

Ukupan iznos investicije u Molvama je 1,1 milijun kuna, od čega će Ministarstvo sufinancirati 750 tisuća, dok je preostali iznos Županija osigurala u svom proračunu. Nakon potpisivanja ugovora s Ministarstvom, kreće raspisivanje natječaja, a radovi bi trebali započeti do ljeta.

Po Programu podrške regionalnom razvoju za 2017. godinu ukupno je na raspolaganju bilo 45 milijuna kuna, a odobreno je sufinanciranje za 134 projekta.

Popis općina, projekata i iznose sufinanciranja možete vidjeti u privitku.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo 2024.

FOTO/VIDEO Sve staje kada Hrvatska igra, cijela Pitomača gleda Vatrene u centru

Vatreni se u Njemačkoj bore na nogometnom terenu sa Španjolcima u prvoj utakmici Eura 2024., a utakmica se prati...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×