STOŽER DONIO UPUTU

Ovo su upute kojih se treba držati svaki vlasnik OPG-a koji prodaje na kućnom pragu

Po zaprimljenom Zahtjevu u nadzor izlazi inspektor civilne zaštite Službe Koprivnica koji će utvrditi službenom zabilješkom ispunjava li Zahtjev tražene uvjete, a nakon uvida odobrava se/ne odobrava prodaja na kućnom pragu.

10:52h
0
Zrinski trg // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na koordinaciji održanoj 16. travnja donio je uputu za prodaju cvijeća, voća, povrća, sadnica i presadnica na kućnom pragu.

Uputa se odnosi na prodaju na štandovima na kućnom pragu uz strogo poštivanje mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19.

– Obavještavaju se vlasnici OPG-a koji imaju dozvolu za prodaju cvijeća, voća, povrća i sadnica na kućnom pragu da odobrenje za prodaju u ovo vrijeme epidemije COVID-19 moraju zatražiti od Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije sukladno Uputi za prodaju cvijeća, voća, povrća, sadnica i presadnica na kućnom pragu – stoji na službenoj stranici općine Virje.

Uvjeti koje se trebaju osigurati da bi se dopustila prodaja na kućnom pragu su:

Primjenjivanje mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja štanda ili klupa

Organiziranje rada tako da se osigura što veća međusobna udaljenost radnika i kupaca uz poštivanje strogih mjera socijalnog distanciranja

Prodavači trebaju koristiti zaštitna sredstva (masku i rukavice)

Za prodaju na prodajnim mjestima (klupama) na kućnom pragu potrebno je dodatno  postaviti pregrade, odnosno zaštite (pr. pleksiglas, strech prozirna folija. ..) kako bi bili ispunjeni svi uvjeti i sigurnosne mjere za zaštitu kupaca i prodavača

Na vidljivim mjestima potrebno je istaknuti upute i preporuke za pridržavanje općih pravila o higijeni te strogoj mjeri socijalnog distanciranja.

Vlasnik OPG-a koji ima dozvolu za rad na kućnom pragu treba podnijeti Zahtjev za odobrenje rada Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na e-mail kresimir.skvorc@kckzz.hr.

Po zaprimljenom Zahtjevu u nadzor izlazi inspektor civilne zaštite Službe Koprivnica koji će utvrditi službenom zabilješkom ispunjava li Zahtjev tražene uvjete, a nakon uvida odobrava se/ne odobrava prodaja na kućnom pragu.