4.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Iz policije apeliraju // Na dočeku oprezno s pirotehnikom, budite uzor svojoj djeci
I

Ne propustite

ilustracijaPolicija i ove godine očekuje da će građani slaveći Novu godinu, sukladno običajima prisustvovati organiziranim slavljima u ugostiteljskim objektima i gradskim trgovima te se posjećivati u obiteljskim domovima.

Kako biste izbjegli neželjene posljedice kod  upotrebe pirotehničkih sredstava, ne poklanjajte djeci, a ni drugima nešto od čega bi mogli stradati.

Budite uzor svom djetetu jer djeca pirotehnička sredstva ne doživljavaju opasnima ako ih i vi koristite. U svakom slučaju obvezno djecu poučite o načinu rukovanja i mogućim posljedicama.

Pirotehnička sredstva i oružje čuvajte na djeci nedostupnim mjestima, a djecu upozorite da ne diraju, ne rastavljaju u ne pomiču nepoznate predmete već da o njihovom pronalasku obavijeste starije osobe ili policiju.

Najčešće ozljede kod neoprezne upotrebe pirotehničkih sredstava su ozljede šaka i prstiju, lica i očiju. Riječ je o dubokim ozljedama, koje teško oštećuju funkcionalne dijelove šake, živce i tetive. Utjecaj topline eksplozije nakon nekoliko dana izaziva odumiranje tkiva pa je nužno izvesti nekoliko slojeva djelomičnih amputacija. Oči, pak, najčešće stradavaju od opeklina i čestica raketa ili petardi.

Stoga je uvijek bitno preventivno reagirati da bi se izbjegle nesreće jer prilikom rukovanja oružjem i eksplozivom najčešće stradavaju mlade, neiskusne i nestručne osobe.

Prošle je godine teže ozlijeđeno devet osoba, od kojih troje djece, jedan maloljetnik i pet punoljetnih osoba.

Konzumiranje alkohola čest je pratitelj takvih nesreća.

Apeliramo:

Nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljajte vozilima. Prepustite to osobi koja ima važeću vozačku dozvolu i koja nije konzumirala alkohol. Pozivamo sve vozače u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.  Prilagodite brzinu kretanja svog vozila vremenskim uvjetima i stanju kolnika.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×