Nadzor prometa

Iz prometa isključeno sedam alkoholiziranih vozača od kojih su tri uhićena

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

09:01h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Protekle noći službenici Policijske postaje Đurđevac imali su pune ruke posla s alkoholiziranim mladim vozačima.


Između 20 sati i 4 sata, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac proveli su akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača, kojom prilikom je iz prometa isključeno sedam vozača od kojih su tri vozača uhićena, a jedna je vozačica zadržana do otrežnjenja.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,52 promila izmjerena je kod 38-godišnjeg vozača zatečenog u Grkinama, koji je ujedno uhićen.

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu.

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 g/kg alkohola u organizmu postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 g/kg alkohola u organizmu postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.

čitam...