Počinje škola

IZ ŠKOLA JAVLJAJU Pročitajte kad će se odraditi nadoknada nastave nakon štrajka

Do kraja sutrašnjeg dana škole trebaju dostaviti prijedloge nadoknade nastave Ministarstvu, a mi smo provjerili kakva je situacija u koprivničkim osnovnim i srednjim školama.

11:30h
0
Veseli učenici petog razreda // Foto: Matija Gudlin

Do kraja sutrašnjeg dana škole trebaju dostaviti prijedloge nadoknade nastave Ministarstvu, a mi smo provjerili kakva je situacija u koprivničkim osnovnim i srednjim školama.

Svaka škola ima svoje specifičnosti, a pogotovo Obrtnička, tako da učenicima i nije nepoznato slušanje nastave subotom. Čak štoviše, neki učenici su i za vrijeme štrajka odrađivali praksu.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Radimo prijedloge nadoknade nastave, a u dogovoru s osnivačem će biti donesena odluka. Naš prijedlog je da se skrate zimski praznici, te bi se poslije Tri kralja održavala redovna nastava, a ostatak nastave bi odrađivali radom subotama. Vjerujemo da bi do subote prije proljetnih praznika uspjeli realizirati sve ove izgubljene sate za vrijeme štrajka – rekao je Zlatko Martić, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica.

U Gimnaziji Fran Galović Koprivnica situacija je drugačija, a s druge strane i u Srednjoj školi Koprivnica situacija je slična kao i kod Gimnazije.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Naš prijedlog je da uzimamo zadnja četiri dana zimskih praznika, također i zadnja četiri dana proljetnih praznika. Za maturante bi produžili nastavu za jedan dana, za ostale učenike, prvih, drugih i trećih razreda za četiri dana i također imati ćemo dvije radne subote – rekao je Vjekoslav Robotić, ravnatelj koprivničke Gimnazije.

Futsal ekipa kod gradonačelnika
Manuela Gregurić //Foto: Ivan Brkić

– Sličan prijedlog onom gimnazijskom imamo i mi, jer također nemamo toliko praktične nastave, no ništa još službeno ne možemo reći. No, mi smo djelomično radili, tako da moramo pogledati koji razredi koliko dana moraju odraditi, jer nekima nedostaje 16 dana, nekima osam, a nekima četiri. Rok za dostavu prijedloga Ministarstvu je sutra – rekla je Manuela Gregurić, ravnateljica Srednje škole Koprivnica.

Situacija, odnosno prijedlog nadoknade nastave u koprivničkim osnovnim školama je isti, tako smo doznali od ravnateljice Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Naime nakon štrajka ravnatelji spomenutih škola, Krešo Grgac, Sanja Prelogović i Gordana Gazdić Buhanec, održali su sastanak na kojem su se dogovorili o inačici prijedloga koji će biti poslan Ministarstvu.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

– Nakon što Ministarstvo dobije naš prijedlog i odluči hoće li ga odobriti ili ne, imat ćemo službene informacije. Ono što smo mi planirali jest da djeca, kako bi nadoknadila 16 izgubljenih sati, u školu idu još i 23. prosinca, zatim plan je da u veljači nemaju praznike koji su predviđeni i također, produžili bi školsku godinu za šest dana – govori Gazdić Buhanec.

Svi nenastavni dani, kako kaže ravnateljice ANG škole, a koji su planirani za razna natjecanja ili za dan škole, bili bi nastavni.

– Sve svečanosti bismo odradili kao radni dan – zaključuje Gordana Gazdić Buhanec.

čitam...
Loading...