19.3 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Detalji na linku

Iz trgovina se povlači popularna salama – pronašli opasnu bakteriju listeriju
I

Inače, listeria monocytogenes predstavlja značajan problem za prehrambenu industriju te potencijalnu opasnost po ljudsko zdravlje.

Ne propustite

Državni inspektorat Republike Hrvatske opozvao je još jedan proizvod iz trgovina. Kako navode – s polic se povlači Šunka sendvič, 500g, LOT 1413100. Na proizvodu je navedeno: upotrijebiti do 31. svibnja 2024.

Razlog: zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes. Proizvod, navode, nije u skladu s Uredbom Komisije o mikrobiološkim kriterijima za hranu. Detalji o opozivu dostupi su na web stranicama subjekta u poslovanju s hranom https://www.metro-cc.hr/press/opoziv-celjske-mesnine

Inače, listeria monocytogenes predstavlja značajan problem za prehrambenu industriju te potencijalnu opasnost po ljudsko zdravlje. Listerioza u domaćih životinja značajan je gospodarski problem. Iako nije vezano uz ovaj proizvod, listerioza je u prvome redu bolest preživača, napose ovaca, ali obolijevaju i druge životinje; tako su na području sjeverozapadne Hrvatske zabilježene pojave listerioze na farmi krava i farmi činčila.

Navedeni opozvani proizvod // Foto: Inspektorat
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×