OTAC PRIJETIO DA ĆE BACITI BOMBU

Iz ureda predsjednice kažu da Kolinda, zabrinuta za stanje malene Vanese, prati odluke liječnika te se informirala o zdravstvenom stanju njezina oca

Ističemo da Ured Predsjednice ne može utjecati na specijalističko mišljenje liječnika, a koje je bilo potrebno da se odobri nastavak liječenja u inozemstvu. U međuvremenu nismo dobili nikakvih novih upita o liječenju male Vanese sve do poziva g. Dolenca ovoga ponedjeljka - zaključuju oni.

15:51h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Nakon što je otac bolesne Vanese, Dragan Dolenec, nazvao ured predsjednice te zaprijetio ako se njegova kćer ne izliječi, da će baciti bombu na Rebro i zaklati liječnika.

Majka Kruna danas nam je javila da je u međuvremenu predsjednica nazvala na Rebro da bi se djevojčici pomoglo, a iz Ureda predsjednice kažu da su im supružnici i ranije poslali pismo u kojem ih mole za pomoć.

Ističu da predsjednica, zabrinuta za zdravstveno stanje male Vanese, prati odluke liječničkog konzilija, te donošenje potrebnih mjera za nastavak liječenja. Također, informirala se i o zdravstvenom stanju njezina oca.

– Potvrđujemo da je u ponedjeljak, 19. veljače 2018. godine, u Kabinetu Predsjednice Republike zaprimljen telefonski poziv nepoznate muške osobe koja je zatražila razgovor s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović, ne navodeći osobne podatke o sebi i razlog poziva. Obzirom da je izrekao prijetnje da bi mogao ugroziti život i sigurnost građana, obaviještena je policija koja je dalje postupala prema svojim nadležnostima, kažu iz ureda predsjdenice.

Foto: Kristina Kos
Roditelji sa silnom dokumentacijom 14 godina liječenja // Foto: Kristina Kos

Dodaju da u međuvremenu, nakon što su saznali identitet osobe koja je uputila poziv Uredu, provjerili su dokumentaciju koja bi mogla biti vezana uz taj slučaj.

–  Pismom su nam se 16. kolovoza 2017. obratili supružnici Kruna i Dragan Dolenec moleći pomoć vezanu uz nastavak liječenja svoje teško bolesne kćeri Vanese u inozemstvu. Vodeći računa o ozbiljnosti zdravstvenog stanja malene Vanese, te uvažavajući iskazanu molbu supružnika Dolenec za pomoć Predsjednice Republike u nastavku njezina liječenja, Ured je promptno uputio dopis Ministarstvu zdravstva i HZZO-u moleći odgovarajuća postupanja nadležnih službi u okviru propisa na temelju kojih se odobrava liječenje u inozemstvu – kažu oni.

Foto: Kristina Kos
Vanesa samo želi biti zdrava i živjeti normalno // Foto: Kristina Kos

Dodaju da je dana 29. kolovoza 2017. direkcija HZZO-a uputila gospođi Kruni Dolenec, majci malodobne Vanese, dopis kojim je izvješćuje o postupku koji je potrebno provesti u svrhu odobravanja liječenju u inozemstvu, te je o istom izviješten i Ured Predsjednice.

– Ističemo da Ured Predsjednice ne može utjecati na specijalističko mišljenje liječnika, a koje je bilo potrebno da se odobri nastavak liječenja u inozemstvu. U međuvremenu nismo dobili nikakvih novih upita o liječenju male Vanese sve do poziva g. Dolenca ovoga ponedjeljka – zaključuju oni.

čitam...