14 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Brrrr

Iza nas je najhladnije jutro u godini, no prvi ovogodišnji val hladnoće tek dolazi, temperature idu i do -10
I

Sve je to vrlo mlako u odnosu na najnižu temperaturu ikad izmjerenu u Koprivnici. Rekord iznosi -26,1°C, a izmjeren je 16. veljače 1956.

Ne propustite

Prvi ovogodišnji val hladnoće stigao je u naše krajeve. Nakon jakog vjetra koji je prouzročio dosta šteta diljem Podravine i Prigorja zrak se smirio, ali temperature su se poprilično snizile.

Tako je najniža temperatura zraka jutros u Koprivnici bila -5.3°C, a u Križevcima -5.4°C, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda. Bilo je to dosad najhladnije jutro ove zime*. No, u nastavku tjedna bit će i hladnije.

DHMZ za utorak ujutro prognozira temperaturu između -5 i -10 stupnjeva, za našu regiju oko -7. Slične se vrijednosti očekuju i u srijedu, četvrtak i petak. Razlika je, međutim, u tome što bi u drugoj polovici tjedna dnevne temperature ipak trebale postupno rasti. U srijedu se maksimalac očekuje oko 3, u petak oko 5 Celzijevih stupnjeva. Od vikenda bit će malo toplije.

S obzirom na prognozu, DHMZ je javnosti uputio i upozorenje na predstojeći val hladnoće. Kako kažu, hladni val koji može djelovati na zdravlje u kontinentalnoj Hrvatskoj počet će u srijedu i trajati (barem) do petka:

Upozorenje na val hladnoće od 8. do 10. veljače
Upozorenje na val hladnoće od 8. do 10. veljače 2023. Zadnja izmjena: 6.2. u 9 sati. Izvor: DHMZ.

Upozorenje na val hladnoće nije isto što i upozorenje na nisku temperaturu koje daje Meteoalarm. Kod hladnih valova u obzir se uzima povećana smrtnost za vrijeme njihovog trajanja i nakon njihovog završetka, pojašnjava DHMZ. Umjerena opasnost, označena u tablici svijetloplavom bojom, označava moguće povećanje smrtnosti od 5% iznad prosjeka. Više o upozorenjima na hladne valove doznajte ovdje.

Spomenuti Meteoalarm za utorak je izdao žuto upozorenje na nisku temperaturu. “Vrlo hladno jutro. Minimalna temperatura niža od -5°C”, stoji u obrazloženju.

Sve je to vrlo mlako u odnosu na najnižu temperaturu ikad izmjerenu u Koprivnici. Rekord iznosi -26,1°C, a izmjeren je 16. veljače 1956.

Hladnije je bilo 13. prosinca, ali astronomski je to još uvijek bila jesen.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

spektakl u najavi

Nakon godinu dana utakmice se vraćaju u Koprivnički Ivanec, svlačionice su uređene, novi objekt spreman, otvara se općinskim derbijem

Godinu dana čekali su ljubitelji sporta u Koprivničkom Ivancu da se njihovo igralište stavi u pogon, odnosno da se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti